Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Ліга 1: новий сезон, нові інтриги

Черговий розіграш французької футбольної першості у вищому дивізіоні розпочнеться 12 серпня. Вперше за багато років Ліга 1 складатиметься з 18 команд. Скорочення кількості учасників було заплановане досить давно, тому ця подія не стала якоюсь несподіванкою. За підсумками минулого сезону з турніру вибули відразу 4 клуби: «Осер», «Аяччо», «Труа» та «Анже». Натомість до еліти приєдналися «Мец» та «Гавр».

Чинним чемпіоном Франції є «Парі Сен-Жермен». Попри не дуже стабільні виступи у попередній першості, ПСЖ впевнено завоював титул, не подарувавши конкурентам серйозних шансів. В новому сезоні склад парижан зазнає суттєвих змін. З клубу вже пішов Ліонель Мессі, під великим питанням майбутнє Кіліана Мбаппе. За даними Sport.UA, француза, що не бажає продовжувати контракт, цього літа продадуть або показово залишать поза основним складом. Якщо це станеться, атакувальний потенціал чемпіонів суттєво знизиться, і це може стати проблемою для нового головного тренера Луїса Енріке. Втім, багато що може змінитися під час трансферного вікна.

У будь-якому випадку ПСЖ залишається головним фаворитом всіх змагань на внутрішній арені. Інші гранди Ліги 1, швидше за все, зосередяться на боротьбі за потрапляння до ЛЧ. Традиційно на високі місця претендуватимуть:

  • Марсель;

  • Монако;

  • Ланс;

  • Ренн;

  • ЛОСК;

  • Ліон;

  • Ніцца.

Українських вболівальників передусім цікавитимуть результати «Марселя», за який виступає Руслан Малиновський, якщо звісно той не змінить клуб під час міжсезоння. Шанси на відхід півзахисника збірної до нової команди досить високі.

Чемпіонат Іспанії: нова дуель «Реала» та «Барси», українська «Жирона»

12 серпня також стартує іспанська Ла Ліга. У турнірі візьмуть участь 20 команд. За підсумками минулого розіграшу вищий дивізіон залишили «Еспаньйол», «Ельче» та «Реал Вальядолід». Їх замінять «Гранада», «Лас-Пальмас» та «Алавес». Головні фаворити незмінні — «Реал» та «Барселона». Мало хто сумнівається, що один з цих клубів в черговий раз виграє чемпіонат Іспанії. Мадридський «Атлетико», який в останні роки час від часу небезуспішно втручався у боротьбу грандів, перед початком сезону не виглядає командою, здатною серйозно претендувати на титул. Втім, від підопічних Сімеоне завжди варто очікувати сюрпризів.

Українські глядачі дуже уважно слідкуватимуть за «Жироною», у складі якої з 2023 року виступає Віктор Циганков. Вінгер досить вдало провів другу половину минулого чемпіонату Іспанії. Його команда ледь не потрапила в історичні для себе єврокубки, а сам він відзначився декількома результативними діями. В новому сезоні «Жирона» стане ще більш українською. До Циганкова приєднався нападник збірної Артем Довбик. Форвард, що став найкращим бомбардиром розіграшу УПЛ 2022/23, обійшовся іспанцям у 7 млн євро. За даними Спорт ЮА, за ці гроші вони отримали понад 50% прав на гравця, здатного забивати багато і регулярно.

Автор sport.ua: Сергій Циба - https://www.facebook.com/profile.php?id=100009246736006

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ