Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Ліонель Мессі отримав свій сьомий "золотий м'яч"

У паризькому театрі «Шатле» відбулася церемонія вручення нагороди “Золотий м'яч” найкращому футболістові світу 2021 року.
Ліонель Мессі, GETTY IMAGES

Попри очікування і сподівання багатьох уболівальників, що її отримає нападник мюнхенської “Баварії” та збірної Польщі Роберт Лєвандовскі, приз знову дістався Ліонелю Мессі. Аргентинець, який цього сезону змінив “Барселону” на паризький “ПСЖ”, усьоме став володарем “Золотого м’яча” (раніше — у 2009, 2010, 2011, 2012, 2015 і 2019 роках). У його постійного конкурента Кріштіану Роналду п’ять таких нагород. Цього разу португалець уперше за 11 років не потрапив до першої трійки, посівши у голосуванні 6-е місце.

Перевага Мессі над Лєвандовскі склала 33 бали (613 проти 580). До першої п’ятірки також увійшли італійський півзахисник “Челсі” Жоржиньо (460 балів), французький нападник “Реала” Карім Бензема” (239) і французький хавбек “Челсі” Н’Ґоло Канте (186).

У цьому році структура голосування складалася з двох етапів. Спершу редакція французького видання France Football, яка вручає трофей, визначила шорт-лист із 30-ти футболістів. Потім цей список розіслали приблизно 180 журналістам, причому їх визначив сам France Football. Із цього списку журналісти обирали свою п’ятірку і ранжували її за порядком. Гравець, якого поставили на перше місце, отримував 6 очок, за  друге - 4, за третє - 3, за четверте - 2, за п'яте - 1.

Крім “Золотого м’яча”, були вручені й інші нагороди:

  • найкращий нападник — Роберт Лєвандовскі (“Баварія”);
  • найкращий воротар — Джанлуїджі Доннарумма (“Мілан” / “ПСЖ”);
  • найкращий молодий гравець — Педрі (“Барселона”);
  • найкраща футболіста — Алексія Путельяс (“Барселона”);
  • найкращий клуб — “Челсі” (Англія).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ