Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Лісівники випадково надибали на Волині чималий арсенал боєприпасів

Сапери ретельно обстежили вказану місцину і натрапили на схрон
фото ДСНС Волині

Понад півтори сотні в боєприпасів знищили сапери ДСНС на Волині. Небезпечні знахідки пролежали у волинській землі близько 80 років.

Про це повідомляє у фейсбуці ГУ ДСНС Волині.

Декілька боєприпасів випадково виявили лісоруби біля села Смолява на Горохівщині. Вирубку зупинили й на місце події викликали саперів Аварійно-рятувальний загону спеціального призначення з Луцька.

Сапери ретельно обстежили вказану місцину і натрапили на схрон: із землі підійняли ретельно складені ящики з мінометними мінами, стрілецькими набоями і декілька артилерійських снарядів — загалом 166 одиниць. Знахідки ідентифікували як боєприпаси часів Другої світової війни, що були на озброєнні німецької армії.

Далі транспортували боєприпаси до спеціального майданчика біля села Цегів Горохівської громади, помістили в спеціальний кар'єр і знищили шляхом підриву. На момент проведення розмінування територію посилено охороняли поліцейські, аби на місце розмінування випадково не потрапили сторонні особи.

Опісля через дозволений час піротехніки переконалися, що робота виконана чисто: усе, що залишилося від смертоносного залізяччя — вирва на місці вибуху і дрібні уламки розірваних металевих корпусів, які не несуть загрози.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ