Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Локації фестивалю сучасної бандури Lviv Bandur Fest

В Україні всі люблять бандуру, та чи знають про неї багато? 7-10 вересня львів`яни проведуть перший в Україні фестиваль сучасної бандури, куди приїдуть відомі колективи з різних міст України, відбудуться майстер-класи, концерти у сихівському трамваї #bandurSYHIVtram, круглі столи і класні промоакції. Тепер ми познайомимось з бандурою краще!

Вже декілька років місто веде активну політику щодо децентралізації культурного життя Львова, щоб пожвавити його віддалені від центру, але найбільш населені райони — одним словом, щоб донести культуру до всіх. Цього року управління культури ЛМР підтримує проведення фестивалю сучасної бандури Lviv Bandur Fest – левова частка якого буде проходити на Сихові — зокрема і перше у Львові Бандурне Шоу.

Бандурне шоу на Сихові

Найкраща локація на Сихові для проведення великого концерту, це, звісно, культурно-мистецький центр ім. О. Довженка, який налічує більше 700 місць. Бандурне шоу 9 вересня розпочнеться із виступів бандуристів у трамваї №8, який символічно поєднає центр та місце вечірнього концерту. У мережі інтернет фото та відео з цього промо заходу слід шукати під хештегом #bandurSYHIVtram. А в центрі Довженка організатори обіцяють шоу, що буде якісним в музичному та технічному плані і включатиме 5 колективів — Чарівні струни, Три кроки в ніч, Troye Zillia, Krut та DGP-pro.

“Доторкнись до бандури”.

Глядачі Бандурного Шоу на Сихові крім того, що почують бандуру, також матимуть можливість до неї доторкнутись. Майстерня #Svituma підготує велику бандуру у людський зріст, яку будуть розмальовувати з усіма бажаючими в холі фестивалю від 17.30 до 18.00. Також під час концертів працюватимуть художники, які малюватимуть скетчі музикантів.

Круглий стіл

Долучиться до бандури і alma mater львівських бандуристів — Львівська національна музична академія ім. Лисенка, де 8 вересня відбудеться круглий стіл: “Бандура: сучасні шляхи розвитку”, учасниками якого будуть відомі бандуристи, дослідники та викладачі — Оксана Герасименко, Іван Ткаленко, Олег Созанський, Тарас Лазуркевич та організатори фестивалю, що модеруватимуть зустріч — Анастасія Войтюк та Марічка Кошелінська.

Концерт львівських бандур-гуртів

Також 8 вересня о 20.00 на малій сцені Львівської обласної філармонії відбудеться вечірній концерт бандур-гуртів, які подавали свої заявки на конкурс. Серед учасників гурти: Барви Львова, 8++, YuMaVita Bandura Trio, капела бандуристок “Дзвіночок”.

Український джаз

Відкриватимуть та закриватимуть фестиваль 2 українські колективи джазового та естрадного спрямування, у яких поруч із саксофоном, електрогітарою та ударними гратиме бандура. 7 вересня, на Віденській терасі львівське тріо Crossed Parallels зіграє світові джазові стандарти та популярні рок і поп хіти, а вже 10 вересня кияни KoloYolo виконають авторську джазову імпровізовану музику у Libraria speak easy bar.

Неформат — або чим ще буде особливий бандур фест?

Bandurpoint - Інтерактивна розповідь-концерт про бандуру від Тараса Гривула за горнятком запашної кави у культовій кав'ярні Львова -Вірменці. Тарас -  член Національної спілки кобзарів України, воїн АТО, військовослужбовець Академії Сухопутних Військ Імені Петра Сагайдачного. Тарас став учасником проекту кав'ярні Вірменка "Воїни АТО Читають Казки Дітям". Для проекту обрав карпатську казку "Шовкова держава" та доповнив її грою на дримбі.

Он-лайн бандура – вже відомий своїми культурними проектами ресурс Ukrzen In Ua, який створив текстову вишиванку, гривневий дзен та багато інших популярних інтернет проектів взявся за створення он-лайн бандури та розробив сайт для фестивалю – lvivbandurfest.in.ua.

Бандура за діджейським пультом:

проект електронної музики Хатнєграння разом з гуртом Pumpkin Tea Club (бандура та барабани), музика яких, до речі, стала саундтреком до офіційного промо ролику фестивалю сучасної бандури (https://www.youtube.com/watch?v=IUXujXp8_KI), заміксують вечірку для всіх любителів клубної музики. Востаннє цей проект зігрівав теплими бітами слухача на Великій Гаївці у Шевченківському Гаю, а вже 6 вересня підігріє всіх любителів ритму та бандури.

www.facebook.com/events/155144448397548

#banduraselfi

Кожен зможе виграти квиток на бандурне шоу 9.09, взявши участь у конкурсі — для цього потрібно лише зробити селфі з бандурою та викласти його в інтернет з хештегами #lvivbandurfest та #banduraselfi. 8 вересня з допомогою рандомного вибору організатори виберуть кількох переможців.

Майстер-класи:

Троє прогресивних бандуристів зі Львова та з Києва поділяться своєю майстерністю – Іван Ткаленко, Анастасія Войтюк та Марічка Кошелінська. 2 майстер-класи пройдуть у Сихівських музичних школах, де учасники дізнаються як зіграти на бандурі сучасну музику і як зробити це технічно добре. Для наймолодших діток буде майстер-клас – знайомство з бандурою, а на завершення Іван Ткаленко розповість про свій винахід – електробандуру та космічні звуки для всіх бажаючих.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ