Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Лубінець звернувся до ООН щодо страт українських військовополонених

Омбудсман України Дмитро Лубінець звернувся до ООН та Міжнародного Комітету Червоного Хреста з приводу жорстоких страт українських військовополонених.

Про це він повідомив у своєму телеграм-каналі.

"Я, як Омбудсман України, звернувся з листами до Верховного Комісара ООН з прав людини, Моніторингової місії ООН в Україні, Генерального Секретаря ООН, Міжнародного Комітету Червоного Хреста, зробити все можливе, аби винні понесли покарання за кожен воєнний злочин! А також, щоб цей випадок окремо був зафіксований у всіх звітах міжнародних організацій".

Уповноважений з прав людини вимагає, щоб питання негідної поведінки щодо військовополоненого було окремо розглянуто на майданчику Комітету ООН з прав людини.  

Також це відео він розіслав всім колегам омбудсманам світу з проханням, щоб вони у своїх країнах продовжували лобіювати питання підтримки України.

"А також для того, щоб парламенти їхніх країн визнавали Росію країною-терористкою, а російську агресію - геноцидом українського народу! Щоб РФ виключили з усіх міжнародних організацій, як це зробила Європейська мережа національних інституцій з прав людини ENNHRI,  виключивши  Уповноважену з прав людини в РФ Тетяна Москалькову", - наголосив Лубінець.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ