Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Луческу завтра може оголосити, що йде з Шахтаря

Наставник Шахтаря Мірча Луческу залишить команду після фіналу Кубка України і розгляне ряд пропозицій від інших клубів. Про це пише сайт Sport Arena.

Цього літа віце-чемпіона України очікує болюча перебудова. У клубі зважилися на розлучення з головним тренером Мірчею Луческу, який уособлював успіхи Шахтаря останніх 12-ти років.

Виходячи з ситуації, що склалася, у Шахтаря вкрай мало шансів повернутися в Донецьк, а значить, що клуб чекає інший вектор розвитку. Менеджмент Гірників буде будувати нову команду, з урахуванням всіх обставин, що склалися. За даними Sport Arena, боси Шахтаря готові приймати пропозиції щодо провідних гравців (Марлос, Тайсон), але, традиційно для клубу, продаж буде виключно за «справедливими цінами».

На тлі цього Луческу і Шахтар прийняли рішення не продовжувати співпрацю. При цьому 70-річний фахівець не планує завершувати свою плідну кар'єру, а готовий до нових викликів і влітку очолить амбітний проект.

За даними Sport Arena, Мірча Луческу вів переговори з російським Зенітом, але сторони не домовилися. Румунські колеги підтвердили дані про те, що тренер і його представники виставили перед Зенітом ряд умов, в тому числі і 6 мільйонів євро на рік за особистим контрактом. Російська сторона готова була платити 5 мільйонів, але в підсумку успіхом завершилися паралельні переговори з екс-наставником Манчестер Сіті Мануелем Пеллегріні, який в підсумку і очолить команду.

У Луческу є вигідні пропозиції від двох турецьких клубів - Галатасарая і Фенербахче. Обидва багатих і амбіційних клуби були биті Бешикташем в боротьбі за титул і за допомогою Луческу планують повернутися на вершину. Турецькі ЗМІ традиційно багато і барвисто розповідають про подробиці переговорного процесу, але поки що все залишилося на рівні чуток.

За нашою інформацією, успіх переговорів Луческу з турецькими клубами залежить від їх можливостей зміцнити склад, підписавши необхідних тренеру футболістів. Серед них фігурують і прізвища підопічних Мірчі в Шахтарі, перш за все, мова йде про бразильських атакуючих гравців.

Луческу офіційно оголосить про свій відхід з Шахтаря після завтрашнього фіналу Кубка України проти Зорі. Тренера намагалися «розкрутити» на зізнання під час відкритого тренування Гірників, але він відмовився говорити на цю тему. Втім, відмовився вельми недвозначно, чітко давши зрозуміти, що розставання з клубом -  це вирішене питання.

Додамо, що румунський фахівець очолює Шахтар з літа 2004 року. В його активі 8 титулів чемпіона України, 5 Кубків України, 7 суперкубків країни і перемога в Кубку УЄФА-2008/09.

За інформацією португальських ЗМІ, новим тренером Шахтаря може стати нинішній наставник Браги Паулу Фонсека.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ