Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Луганщина потерпає від обстрілів: зруйновані понад 50 будинків і міст

За минулу добу Луганська область знову зазнала значних руйнувань.
фото - t.me/luhanskaVTSA

Про це повідомив у своєму телеграмі очільник ОВА Сергій ГАйдай.

За його словами, росіяни штурмують Гірську та Попаснянську громади: зруйновано майже 60 будинків, пошкоджено міст в Рубіжному.

Також стало відомо про двох загиблих через обстріли ворога. Несумісні із життям поранення чоловік із Лисичанська отримав 11 травня ввечері. А от у лікарні в Дніпрі нещодавно помер 11-річний хлопчик із Золотого, який перебував у вкрай важкому стані.

31 раз росіяни відкривали вогонь у бік житлових масивів Луганщини протягом 12 травня.

Сім багатоповерхівок пошкоджено в Сєвєродонецьку, одну – в Лисичанську. Однак найбільш дісталося Попаснянській і Гірській громадам. Там окупанти вели штурмові дії у напрямку Оріхового та в районі Комишувахи. Успіху щодо просування уперед вони не мали, однак житла зруйновано безліч – понад 50 будинків, 15 – у Врубівці, 12 – у Золотому, 11 – у Комишувасі, шість – у Тошківці, чотири – у Троїцькому та ще дев’ять по інших селах Попаснянської громади. Крім того, удень рятувальники ліквідували загоряння складу з вугіллям в Лисичанську.

Також Гайдай повідомив, що рашисти зруйнували міст, який першим на Луганщині відбудували після вигнання окупантів у 2014-му, тож транспортного сполучення між Сєвєродонецьком та Рубіжним більше не існує.

За вісім років міст через річку Борова постраждав від окупантів вже вдруге. Спочатку у липні 2014-го і от тепер. Минулого разу вже в березні 2015-го міст відновили. А з літа 2014-го, коли Рубіжне, Сєвєродонецьк та Лисичанськ були визволені, і до відкриття відбудованого об'єкта, всі охочі користувалися тимчасовою понтонною переправою, встановленою українськими військовими.

На Луганському та Донецькому напрямках захисники України за минулу добу відбили вісімнадцять атак ворога, знищено тринадцять танків, вісім артилерійських систем, двадцять сім одиниць бойової броньованої техніки, дві одиниці спеціальної інженерної техніки та п’ять автомобілів противника.

Підрозділи ППО збили один ворожий багатоцільовий гелікоптер Ка-52 та 4 безпілотних літальних апарати типу "Орлан-10".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ