Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Луценко повідомив подробиці сьогоднішньої спецоперації

Генпрокуратура розпочала розслідування у новій "газовій справі" щодо компанії "Еско-Північ". Про це Юрій Луценко повідомив під час брифінгу сьогодні, 7 липня, у Києві.

"Компанія "Еско-Північ", яку заснувала британська компанія Burisma, через ряд фіктивних підприємств виводила свої прибутки у фіктивні витрати, чим уникала сплати податку на прибуток. Загальна сума несплати 1 млрд грн за два останні роки. Куди дівалися кошти? Під час обшуку ми виявили подарунковий сертифікат на одну з працівниць компанії Burisma на $10 тис. І це у воєнний час. З моєї точки зору, питання до Злочевського були завжди, але тепер вони стали більш вагомими і щодо його діяльності на газовому ринку України", – повідомив Луценко.

За його словами, інші акціонери Burisma до цих злочинних схем жодного відношення, згідно з даними слідства, не мають.

"Робота по виявленню цієї схеми займе досить довгий час, треба пройти декілька десятків компаній і довести їх фіктивність, частина з них уже визнана фіктивними, що дає підстави готувати підозру до посадових осіб "Еско-Північ". Затримань та арештів на цей момент ми не плануємо, ми не вважаємо, що саме так повинні розслідуватися справи по ухиленню податків. Вважаємо, що треба ретельно документувати, готувати підозру, передавати в суд і притягувати до відповідальності тих, хто винен, наперед не визначаючи їм запобіжні заходи", – додав він.

Нагадаємо, ГПУ взялась за нову "газову справу", пов'язану з екс-міністром Злочевським.

5 канал

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ