Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Луценко визнав, що без рішення Ради затримати Чауса неможливо

Генпрокурор Юрій Луценко визнав, що дозвіл на арешт судді Дніпровського райсуду Києва Миколи Чауса може дати лише Верховна Рада, яка наразі перебуває на канікулах. Про це він заявив під час брифінгу у середу.

"Так, безумовно, суддя є недоторканним до відповідного рішення Верховної Ради. Як буде діяти Верховна Рада ви маєте спитати у керівництва або депутатів … Іншої процедури немає", – сказав він.

Луценко також привітав НАБУ з затриманням Чауса і заявив, що це свідчить про якісну боротьбу зі злочинністю. Він нагадав, що ця справа знаходиться саме у сфері відповідальності НАБУ і САП, а не ГПУ.

У свою чергу лідер фракції "Народного фронту" Максим Бурбак заявив "Українській правді", що поки що ніхто депутатів на позачергове засідання Ради не скликав.

"Поки що нам такі повідомлення (про позачергову сесію) не надходили. Я не буду коментувати до будь-якого рішення про скликання сесії, але в разі чого ви ж знаєте, ми – найбільш дисциплінована фракція", – сказав він.

Зв'язатися з головою Ради Андрієм Парубієм поки що не вдається.

Як відомо, у вівторок ввечері НАБУ повідомили, що впіймали Чауса зі скляною банкою, у якій був хабар у розмірі 150 тисяч доларів. Однак суддя користується недоторканністю і не може бути затриманий без рішення Ради.

У Дніпровському суді УП повідомили, що Чаус у середу збирається вийти на роботу.

Чаус на посаді судді займався багатьма резонансними справами. Він приймав рішення проти Автомайдану наприкінці 2013-го – початку 2014 років, пізніше вів справу Геннадія Корбана й скасував розшук Юрія Іванющенка – завдяки цьому "Юра Єнакіївський" зняв у європейських судах заборону на пересування Європою і зміг виїхати з Росії в Монако.

Чаус підпадав під люстрацію, входив у список на люстрацію Мінюсту – однак продовжував працювати суддею.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ