Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Луцьк долучився до проєкту Ради Європи "Захист національних меншин..."

1/2
Луцьк долучився до проєкту Ради Європи "Захист національних меншин, включаючи ромів та мови меншин в Україні". Про це повідомили 16 квітня Гал-інфо у пресслужбі Луцької міської ради.

Основні завдання проєкту були представлені під час онлайн-заходу ʺСприяння ефективному урядуванню та співпраці між національними меншинами, включаючи ромів та місцевою владою в Україніʺ, що відбувся за участі представників міст України, які приєдналися до проєкту, а також представників міжнародних організацій в Україні із захисту прав національних меншин.

Луцьк представляли заступник міського голови Ірини Чебелюк, директор департаменту культури міської ради, місцевий координатор Програми Ради Європи ʺІнтеркультурні містаʺ Тетяна Гнатів, представники окремих виконавчих органів міської ради та місцевих громад національних меншин.

Менеджерка проєкту Анета Вітвіцька та старша координаторка Земфіра Кондур розповіли про можливості, перспективи і очікувані результати реалізації цього проєкту.

На потужному досвіді м.Луцька в реалізації інтеркультурної політики у громаді, активній співпраці і комунікації з національними меншинами акцентувала під час промови учасниця заходу, експертка Ради Європи з інтеркультурної політики, національна координаторка Української мережі Інтеркультурних міст Ксенія Хованова-Рубікондо, яка на завершення промови висловила подяку Луцькому міському голові Ігорю Поліщуку за активну роботу у створенні умов для розбудови інтрекультурного потенціалу місцевої громади.

Довідка:

Проєкт Ради Європи ʺЗахист національних меншин, включаючи ромів та мови меншин в Україніʺ розпочався у березні 2018 року та є частиною Плану дій Ради Європи для України на 2018-2022 роки. Проєкт спрямований на національні спільноти в Україні, включаючи ромів та мовців мовами національних меншин, права яких мають бути захищеними.

Протягом останніх трьох років Рада Європи впроваджує проєкт шляхом надання підтримки органам влади, громадським організаціям національних спільнот  та іншим зацікавленим сторонам щодо зміцнення захисту прав національних спільнот, включаючи Ромів в Україні. Новий етап імплементації проєкту зосереджує свою увагу  на посиленні демократичної участі національних спільнот на місцевому рівні через посередництво і діяльність локальних ініціативних груп за методологією програми ROMED-2.

Серед очікуваних результатів проєкту - посилення захисту національних меншин та мов меншин в Україні шляхом підтримки відповідної політики, вдосконалення консультацій з національними меншинами, посилення потенціалу та компетенції органів державної влади, що займаються захистом національних меншин, а також підвищення обізнаності громадськості.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ