Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

"Львів і вода": львів’ян та гостей міста запрошують на виставку

Львівський історичний музей запрошує львів’ян та гостей міста оглянути черговий виставковий проєкт – «Львів і вода».

Відкриття о 14:00 27 вересня 2022 року 

пл. Ринок, 6 (виставкові зали, І поверх)

Пропонуємо крізь призму музейних пам’яток вкотре звернутись до, напевно, найбільш обговорюваної та дискусійної теми у найсухопутнішому місті України, місті над Полтвою на головному європейському вододілі, в місті — «порті двох морів».

На виставці будуть представлені графічні та живописні твори, світлини та архівні матеріали, пов’язані з річками, потоками та струмками, що відіграли роль у формуванні обличчя міста – його рельєфу та мальовничих ландшафтів; водогонами та криницями, що давали містянам воду для життя; озерами та ставами, що були засобами для ведення різних промислів; басейнами, купальнями та лазнями, де відпочивали та лікувались; фонтанами, біля яких відчували прохолоду й отримували естетичне задоволення та фотографувались.

«Львів і вода» — це кілька тематичних блоків, у яких розкриватимемо значення води при закладенні княжого граду, особливості функціонування Львова як середньовічного міста-фортеці, роль води у повсякденному житті та дозвіллі містян в модерний період, використання води у релігійних обрядах національних громад міста.

Особливий акцент спрямовано на інформування відвідувачів про раціональне використання та збереження водних ресурсів у регіоні.

На виставці представлені понад 150 пам’яток з 10-ти фондових збірок Львівського історичного музею та приватних колекціонерів: фрагменти найдавнішого львівського водогону, предмети побуту містян, раритетні архівні карти та плани, інформативний ілюстративний матеріал. Значна частина представлених експонатів є результатом кропіткої пошукової, науково-дослідницької та реставраційної роботи музейників та демонструються вперше.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ