Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Львів має 8,8 млн грн, щоб купити 9 квартир для учасників АТО

У приміщенні Львівської міськради відбулося розкриття конкурсних пропозицій на закупівлю квартир для учасників АТО, які втратили функціональні можливості нижніх кінцівок. Предмет закупівлі – чотири 2-кімнатні та одна 3-кімнатна квартири для 5 бійців АТО. Повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Участь у конкурсі взяло 2 будівельні компанії та 2 фізичні особи – мешканці Львова.

Так, мешканка Брусовець В.Л. запропонувала місту придбати для учасника АТО Сергія Шимчака 2-кімнатну квартиру на вул. Г. Хоткевича, 12/4. Йдеться про житло на першому поверсі, площею 42,5 кв м, із балконом та допоміжними приміщеннями. Вартість 1 кв м становить 18800 грн.

Інший учасник – ПАТ «ЗНВКІ Фонд зелених технологій Greenville» – подав пропозиції щодо продажу квартир для двох бійців АТО: Сергія Калитюка та Романа Панченка. Першому із них компанія пропонує 2-кімнатну квартиру на вул. Княгині Ольги, 100л/75, площею 72,75 кв м, з балконом та допоміжними приміщеннями. Квартира знаходиться на другому поверсі. Вартість 1 кв м становить 17680 грн. без ПДВ. Для другого учасника АТО компанія пропонує таку ж двокімнатну квартиру на вул. Княгині Ольги, 100к/66, площею 72,41 кв м, за тією ж вартістю квадратного метра.

Третя компанія, яка зголосилась взяти участь у торгах, – ТзОВ «ЖБК «Ваш Дім» – подала пропозиції щодо продажу житла для 4 бійців АТО: Віктора Решетнікова, Сергія Калитюка, Романа Панченка та Віктора Легкодуха. Першому з них компанія пропонує 3-кімнатне житло на вул. Пасічній, 133, ЖБ-5, кв. 37, загальною площею 85,4 кв м. Є балкон, допоміжні та підвальні приміщення, квартира знаходиться на першому поверсі. Другому – 2-кімнатне житло, площею 61,4 кв м, на вул. Пасічній, 133, ЖБ-5, кв. 7, з балконом та допоміжними приміщеннями. Третьому – також 2-кімнатну квартиру на вул. Пасічній, 133, ЖБ-4, кв. 43, площею 64,27 кв м. І четвертому – 2-кімнатне житло на вул. Пасічній, 133, ЖБ-5, кв. 1, площею 77,4 кв м. Ціна за квадратний метр у всіх чотирьох квартирах становить 16900 грн. з ПДВ.

Пропозиція четвертого учасника торгів – мешканця Васько І.М. – щодо купівлі квартири для Сергія Шимчака в с. Солонка відхилена конкурсним комітетом через невідповідність умовам конкурсу. Йдеться про те, що пропонована квартира повинна обов’язково знаходитись на території міста Львова.

«Після оголошення конкурсу ми особисто скерували офіційні листи у 40 будівельних компаній, які впродовж 2015-2016 рр. вводили в експлуатацію житло на території міста Львова. Із 40 компаній зголосилось тільки 2. Також участь взяли 2 фізичні особи. Відтак, маємо 4 учасника, пропозицію 1 з яких відхилено через те, що він пропонує квартиру в с. Солонка, а не у Львові, як було заявлено умовами конкурсу. Маємо охоплені всі 5 лотів, тобто є пропозиції щодо закупівлі житла для всіх заявлених учасників АТО: щодо деяких із них – навіть кілька таких пропозицій. Відтак, маємо, з чого вибрати», – розповідає в.о. директора департаменту житлового господарства та інфраструктури міста Юрій Голець.

За словами посадовця, цьогоріч місто повинне придбати квартири для всіх 9 учасників АТО із порушенням функціональних можливостей нижніх кінцівок, які є на черзі. «Держава пропонує бійцям 1-кімнатні квартири. Однак ми як місто вважаємо, що людина з такими функціональними можливостями не може жити в однокімнатній квартирі, бо біля неї має знаходитись хтось, хто допомагатиме. Відтак, було прийняте рішення дофінансовувати купівлю житла для них з міського бюджету. Таким чином, на придбання квартир для перших 5 осіб станом на сьогодні маємо близько 6,1 млн грн., з яких 4,42 млн грн. – державна субвенція, та ще 1,7 млн грн. – дофінансування міста. На закупівлю решти 4 квартир нещодавно надійшло ще 2,7 млн грн. Цих коштів повинно вистачити», – додає посадовець.

Прийняти остаточне рішення щодо переможців конкурсу комітет має намір не раніше вівторка наступного тижня, опрацювавши всю наявну інформацію та перевіривши правильність оформлення документації. «Беремо зараз паузу, вивчаємо документи тощо. Будемо визначатись за найдешевшою ціновою пропозицією. Є технічне завдання, яке чітко регламентує, яка це має бути квартира», – підкреслює Голець.

Нагадаємо, що торік місто придбало 19 квартир для учасників АТО. Загальна вартість придбаного житла становить понад 18 млн грн., з яких майже 2,5 млн – кошти міського бюджету, та 15,9 млн – державна субвенція.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ