Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Львів на дні елітного українського футболу

Були часи, колі Львів був одним із ключових пунктів на мапі футбольної України, а «Карпати» побоювалися не тільки гранди вітчизняного футболу, але і закордонні клуби. Втім, ці часи давно в минулому.

Зараз для львівського футболу настали не найкращі часи. Флагман місцевого виду спорту №1 – «Карпати», ніяк не можуть визначитися з вектором розвитку, а разом з тим і з «брендом», під яким клуб продовжить своє існування. І хоча «Левів» у вищому дивізіоні країни замінили одразу дві команди зі Львова та області – ФК «Львів» та «Рух» з Винників, назвати їх якісними «замінниками» поки що не виходить навіть при величезному бажанні.

Обидва колективи виступають, м’яко кажучи, невдало. І «Львів», і «Рух» мають по 4 набрані очки – найменше серед усіх представників Прем’єр-ліги, і найбільш красномовною характеристикою в цьому плані є шанси на перемогу в елітному футбольному дивізіоні, якими «нагородили» львівські клуби аналітики букмекерської компанії Parimatch. На успіх львів’ян тут пропонують укласти парі з однаковими коефіцієнтами 321.00, що у процентному відношенні складає 0.3% вірогідності. Взагалі букмекер Паріматч відомий своїми щедрими акціями і бонусними пропозиціями, проте любителі футболу, обираючи собі об’єкт для успішної ставки навряд чи зупинять свій вибір на якійсь із львівських команд. Бо програють вони значно частіше, ніж набирають очки в цьому сезоні.

Втім, чим і відрізняються прогнози на футбол від точних наук, так це своєю непередбачуваністю. І в цьому плані футбольні представники Львова в Українській Премєр-лізі також вже встигли здивувати вітчизняну футбольну спільноту деякими результатами. Наприклад, «Рух» ледь не переміг в дебютному сезоні в УПЛ чемпіона країни останніх років – «Шахтар», зігравши внічию з рахунком 2:2. Що стосується «Львова», то єдину перемогу в сезоні «Городяни» здобули над «Ворсклою», яка довгий час йшла в лідерах чемпіонату.

Як бачимо, логіка в результатах львівських команд в еліті українського футболу часто відсутня, і емоційна складова у виступах як «Руха», так і «Львова» набагато вища за тактичну та стратегічну. Чи вистачить емоцій на збереження прописки в УПЛ обом представникам Міста Лева? Є великі сумніви, адже інші команди значно стабільніші у футбольному плані.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ