Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Львів просить 284 млн грн на магістральні дороги до Євро-2012, – Садовий

Львів просить від держави 284 млн грн на проведення цього року реконструкції магістральних доріг у межах підготовки до Євро-2012. Натомість уряд озвучив попередню суму на ці втрати у 200 млн грн. Про це сьогодні, 14 квітня, під час брифінгу повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

 

Різницю у сумах А. Садовий пояснив обмеженими можливостями держави. "Якщо держава зможе дати більше, то дасть більше. Наступні два роки міста, що приймають Євро-2012, будуть мати достатньо серйозні інвестиційні кошти. Тільки по Львову на летовище, злітно-посадкову смугу, термінал це буде сума більше як 1,5 млрд грн. Якщо брати стадіон, навколишню інфраструктуру – це ще 1,5 млрд грн, зважаючи на ті дороги, що тут є".

 

Схоже, на нинішньому етапі А. Садовий задоволений співпрацею з центром. «Що мені приємно: сьогодні є розуміння держави, що це не латання дірок, а інвестиція, яка значно покращить привабливість Львова, нашу конкурентоздатність, і ми зможемо повертати державі кошти у вигляді податків з того, що отримаємо від туристів. А один турист залишає у Львові в день 100 євро», – зазначив міський голова Львова.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ