Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

"Львів" сенсаційно переграв "Шахтар"

У 19 турі Favbet ліги сезону 2020/2021 ПФК ʺЛьвівʺ зустрічався з ФК ʺШахтарʺ (Донецьк). За підсумками протистояння ʺгородяниʺ приголомшили своїх більш іменитих суперників. Про це повідомили 22 березня Гал-інфо у Інформаційній службі ПФК "Львів".
Фото Дениса Глушка

Велика увага до поєдинку ʺЛьвоваʺ та ʺШахтаряʺ була прикута ще до безпосереднього старту протистояння. Перш за все, були неоднозначності стосовно місця проведення матчу. ʺАрену Львівʺ забракували через поєдинки національних збірних, які згодом, втім, перенесли до іншого міста. За обопільною згодою команд домашню для ʺсиньо-золотих левівʺ зустріч 19 туру Favbet ліги перенесли до Харкова. Стосовно моментів суто футбольних, було також цікаво глянути на рефлексію львів’ян після виїзних 4:0 від ʺЗоріʺ та на фізичні кондиції ʺгірниківʺ опісля виснажливих ігор у Лізі Європи.

Як тільки пролунав стартовий свисток, усі зайві думки гравців щонайменше полинули понад дахом ОСК ʺМеталістʺ, де поєдинок і відбувався. Жвавий темп ведення зустрічі обидві команди задали з дебютних хвилин протистояння. Перший небезпечний момент у дуелі – за ʺШахтаремʺ. На 5 хвилині Мораєш прийняв м’яча у нашому штрафному майданчику собі на груди та другим дотиком цілив у рамку наших воріт. Костик, втім, діяв надійно та потенційну загрозу ліквідував. Вже на 8 хвилині Мораєш знову міг забивати, але після подачі з кутового натуралізований бразилець з вигідної позиції пробив вище воріт. Здавалося б, дебют зустрічі демонстрував, що у ʺШахтаряʺ з відвертим андердогом проблем не буде. ʺГородяниʺ, втім, аж ніяк не збиралися завчасно складати зброю. Адаптувавшись до свого опонента, ʺЛьвівʺ почав і сам покусувати підопічних Луїша Каштру своїми випадами. Один з таких стався вже на 10 хвилині, коли Нич підчатував помилку Вітао та вийшов на рандеву з Трубіним. Наш нападник, на жаль, свою дуель голкіперу номінальних гостей програв. Більш безжалісним до ʺШахтаряʺ на 24 хвилині був Алваро. В епізоді спрацював бразильський тандем. Шина видав класний простріл, Алваро впевнено замкнув дальню стійку. Рахунок у двобої відкрили саме львів’яни. Для ʺгірниківʺ, звісно ж, така ситуація була немов сніг на голову. Тим не менш, клас суперника таки доволі швидко дався взнаки. За декілька хвилин після пропущеного голу ʺшахтаріʺ повністю оговтались та відзначились м’ячем у відповідь. На 30 хвилині індивідуальну майстерність показав Соломон, який з кута карної зони, немов рукою, закинув м’яча за комірець Костику. Паритет було відновлено. До завершення тайму перевагу важко було віддати якійсь із команд. Атакували – обоє. Не реалізовували хороші нагоди теж обоє. Власне тому, до роздягалень перепочивати колективи пішли за нічиєї.

Забігаючи наперед, відзначимо, що друга половина гри точно сподобалась би навіть найбільш прискіпливому футбольному естету. І ʺЛьвівʺ, і ʺШахтарʺ додали ще більше руху попереду, завдяки чому видовища на полі точно не бракувало. Другий тайм розпочався бадьоро, зокрема, і в результативному плані. Вже на 48 хвилині Фране виписав геніальний розрізний пас на Нича. Молодий українець цього разу, накрутивши двох захисників, пробив більш влучно, аніж у першій дуелі з Трубіним. ʺКротиʺ знову були змушені надолужувати у рахунку на табло. Як і в першому таймі, ʺШахтарюʺ знову вдалося швидко відновити рівновагу. Вже на 56 хвилині зустрічі Соломон записав на свій рахунок другий забитий гол. Міг ізраїльтянин і вперше у матчі виводити власну команду вперед, але на 62 хвилині після його щільного удару з-за меж штрафної зони Костик здійснив грандіозний сейв. Вже невдовзі після цього трапився епізод, який, як згодом з’ясувалося, зробив хорошу заявку на неочікувану сенсацію. На 73 хвилині Шина відзначився холоднокровним пострілом з пенальті, яке сам і заробив. Вся футбольна громадськість України, безперечно, затамувала подих. ʺЛьвівʺ, який ішов до старту 19 туру останнім, лідирував у зустрічі із чинним чемпіоном України. Заключні хвилини протистояння без перебільшень стали найбільш напруженими та виснажливими для ʺсиньо-золотих левівʺ у поточному чемпіонаті. Львів’яни захищалися великими силами та доволі часто кидалися на м’яч, немов на амбразуру. Така непересічна самовідданість не могла бути не винагороджена фортуною. Фінальний свисток дуелі був для підопічних Анатолія Безсмертного, як манна небесна.

3:2 – ʺЛьвівʺ у захопливому матчі здолав ʺШахтарʺ та здобув непрогнозовані, втім, заслужені три очки.

Favbet ліга. 19 тур
21 березня. 17:00
м. Харків. Стадіон ОСК ʺМеталістʺ 

Арбітр матчу: Микола Балакін (Київська обл.)
Асистенти арбітра: Володимир Жарий (Дніпропетровська обл.), Ярослав Трехліб (Дніпро)
Четвертий арбітр: Віталій Романов (Дніпро)
Спостерігач арбітражу: Сергій Дзюба (Київ)
Делегат УАФ: Юрій Мармач (Полтава)

ʺЛьвівʺ – ʺШахтарʺ – 3:2 (1:1)
Голи: Алваро, 24, Нич, 48, Шина, 73 (пен.) – Соломон, 30, 56
Попередження: Шина, 7, Брікнер, 16, Фране, 34, Костик, 90+4 – Мораєш, 32, Патрік, 65, Трубін, 72

ʺЛьвівʺ:  Костик, Якімець, Махмутовіч, Романчук, Грисьо (Бусько, 77), Ернест (Ременяк, 90+4), Брікнер (Довгий, 64), Фране, Алваро (Сабіно, 64), Шина (к) (Семенів, 77), Нич

Запасні: Ільющенков, Крушинський, Захарків, Казлаускас

Головний тренер: Анатолій Безсмертний

ʺШахтарʺ: Трубін, Додо, Вітао (Коноплянка, 77), Кривцов (к), Матвієнко, Антоніо (Патрік, 46), Майкон, Марлос, Тете (Дентіньо, 71), Соломон, Мораєш

Запасні: П’ятов, Болбат, Бондар, Хочолава, Сіпріано, Судаков

Головний тренер: Луїш Каштру

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ