Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Львів та Париж у топі напрямків серед українців на День закоханих

Львів потравив до десятки найпопулярніших напрямків для романтичних подорожей: статистика Aviasales.ua

За романтичними враженнями на цьогорічний День святого Валентина українці мають намір відправитись у місто на березі Сени, пройтись Єлисейськими полями до Тріумфальної арки та завітати у Музей Д'Орсе, адже саме Париж лідирує серед пошукових запитів на авіаквитки серед наших співвітчизників. Крім французької столиці, до списку найпопулярніших напрямків на 14 лютого також потрапили Львів, Стамбул, Барселона, Рим та Тбіліс.

Будучи єдиним українським містом, що потрапив до першої десятки пошукових запитів на авіаквитки, Львову дійсно є що запропонувати закоханим парам. Культурна столиця багата на атмосферні та незабутні місця: історичний центр переповнений вуличними музикантами та артистами всіх мастей, спеціальні “куточки” для поцілунків, позначені відповідними дорожніми знаками та цілу низку затишних тематичних кафе. Для романтичних селфі не забудьте піднятися на оглядовий майданчик Львівської ратуші.

В порівнянні з минулим роком яскраво помітна зміна пошукових інтересів. Святкувати день закоханих у 2021 році українські туристи здебільшого планували в екзотичних країнах, про що свідчить статистика пошукових запитів. Однак, попри високий інтерес до Мальдів, Танзанії та Домініканської Республіки, більшість квитків все ж таки було куплено у традиційні та вподобані українцями Стамбул та Дубай. Цього року акцент пошуку авіаквитків змістився до країн Західної та Східної Європи, прямий переліт до яких займає не більше 2-3 годин. Зокрема у Францію, Іспанію, Італію, Польщу, Угорщину, Чехію та Німеччину. Серед найпопулярніших напрямків також опинилися Туреччина та Грузія.

Загалом рейтинг пошукових запитів на авіаквитки 14 лютого серед українців виглядає наступним чином:

  • Париж - 7%
  • Стамбул - 5%
  • Барселона - 4%
  • Варшава - 3%
  • Берлін - 3%
  • Рим - 3%
  • Будапешт - 3%
  • Прага - 2%
  • Львів - 2%
  • Тбілісі - 2%

Середня тривалість романтичного туру цього року становить від 3 до 5 днів, тоді як минулого року українці планували тривалішу подорож — від 5 до 12.

«Зростання минулорічного інтересу до подорожей в екзотичні країни, ймовірніше за все, зумовлено карантинними обмеженнями запровадженими у країнах Європи та обов’язковою наявністю сертифікату про вакцинацію», — розповідає регіональний менеджер Aviasales.ua, Олена Кірієнко. «Зі свого боку, куди б не вирушили наші туристи, ми гарантуємо актуальні ціни на квитки, оскільки якщо авіакомпанії будуть помічені у маніпулюванні, ми залишаємо за собою право виключити їх із видачі».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ