Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Львів відзначить 762 роковини із музикою, танцями та театральними дійствами

Цьогоріч святкування Дня міста триватиме у Львові з 4 по 6 травня. Впродовж трьох днів на мешканців та гостей міста чекає яскрава музична програма, традиційна театралізована хода, різноманітні гастрономічні фестивалі та багато іншого.
1/1

Про це сьогодні, 25 квітня, під час прес-конференції розповів заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко, передає кореспондент Гал-інфо.

За його словами, святкування проходитимуть одночасно у різних локаціях – на площі Ринок та проспекті Свободи, в парку Франка, у дворику Палацу мистецтв, в Центрі Довженка на Сихові та в КМЦ «Супутник» на Левандівці, в декількох музеях тощо.

«Ми очікуємо на дуже велику кількість людей, які завітають до міста у ці дні. Ми відкриваємо кілька зовсім нових локацій. Також готуємо велику театралізовану мапінгову частину на одній з локацій, де раніше такого ніколи не було. Це буде своєрідною інтригою для мешканців», - повідомив Андрій Москаленко.

1/1

Заступник мера також розповів, що у суботу, 5 травня, відбудеться нагородження званнями Почесного громадянина міста, Львів’янина року та Шляхетної львівської родини. Цього ж дня вулицями міста пройде традиційна хода з театралізованою передачею ключів від Львова. Напередодні у Львівській міськраді відбудеться урочиста сесія.

Як додала Марта Іванишин, директор ЛКП «Довженко Центр», однією з головних музичних та театральних платформ під час святкування буде вулиця Леся Курбаса. На музичні концерти також запрошують на площу Ринок. Крім цього, поціновувачам музичного мистецтва варто відвідати фестиваль «Королівський лев», в якому візьме участь 10 духових оркестрів, 2 шоу-групи барабанщиків і 9 груп мажореток. 

З детальною програмою можна ознайомитись нижче. 

1/2
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ