Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

«Львівгаз» завершив рік зі збитком понад 200 млн грн

ПАТ «Львівгаз» 29 березня провело чергові збори акціонерів. На них були присутні акціонери, які володіють 99,86% голосуючих акції. Під час засідання вони затвердили фінансову звітність підприємства за минулий рік. У 2015 році, через складні економічні умови в газовій сфері, чистий збиток компанії сягнув понад 200 млн. грн, повідомила прес-служба ПАТ «Львівгаз».

Збиток ПАТ «Львівгаз» зумовлений скороченням обсягів споживання газу, яке триває в регіоні. Минулого року компанія протранспортувала споживачам 1,2 млрд. м. куб. газу, що на 17% менше, аніж у 2014 році. Через це підприємство недоотримало кошти від своєї ліцензійної діяльності – транспортування газу. Дефіцит склав 11% від запланованого обсягу тарифної виручки. Разом з цим на погіршення фінансового стану вплинула інфляція, через що суттєво зросла вартість технічні матеріалів, які компанія використовує у своїй поточній діяльності.

«Попри надзвичайно складну економічну ситуацію «Львівгаз» виконав усі зобов’язання щодо обслуговування газотранспортної системи. У 2015 році компанія інвестувала понад 13 млн. грн. у модернізацію газових мереж та ще майже 4 млн. у ремонт та заміну технічних споруд. Основні зусилля наших фахівців були спрямовані на підвищення безпеки газопостачання в області», – розповів головний інженер «Львівгазу» В'ячеслав Іванченко.

«Львівгазу» вдалося збільшити розмір заробітної платні своїм працівникам. Порівнюючи з 2014 роком вона зросла на 18%. Однак, це питання й надалі залишаються складним для компанії. Адже, навіть після підвищення, середня зарплата на підприємстві у 2015 році була на 17 % меншою від середньої заробітної плати по промисловості Львівської області.

Розглянувши результати фінансової діяльності підприємства за 2015 рік, акціонери затвердили річний звіт і баланс, звіти Правління, Наглядової ради, Ревізійної комісії товариства і напрямки розвитку компанії на 2016 рік. У зв’язку з закінченням терміну повноважень членів Наглядової ради та Ревізійної комісії на зборах акціонерів також було обрано новий склад цих органів.

Відповідно до зведеного облікового реєстру власників цінних паперів основними акціонерами ПАТ "Львівгаз" є: ПАТ НАК "Нафтогаз України" – 25%; Матерон Лімітед (Materon Limited) - 22,85%; ПрАТ "Газтек" - 24,96%.

Довідка

ПАТ «Львівгаз» - найстаріше вітчизняне підприємство у своїй галузі, а також одне з найбільших за рівнем газифікації. Щороку компанія транспортує приблизно 1,3 мільярдів кубометрів природного газу до споживачів Львівщини. Завдяки цьому блакитне паливо в регіоні отримують понад 780 тис. домогосподарств, що становить орієнтовно 74 % від загальної кількості домогосподарств області. ПАТ «Львівгаз» належить до одного із найбільших платників податків у Львівській області, зокрема щороку підприємство сплачується понад 160 млн. гривень. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ