Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

LvivMozArt - мистецтво, що змінює світ

Міжнародний фестиваль класичної музики LvivMozArt перетворив культурну столицю України на епіцентр естетичної насолоди та виховання відмінного смаку до творів мистецтва.

13-22 липня… Lviv… Mozart... LvivMozArt

Львів’яни та гості музичної події мали можливість насолоджуватися унікальними композиціями не лише українських виконавців, а й тих, хто підкорив музичні сцени світу.

Талановиті музиканти світового рівня, креативні локації, магічні звуки фортепіано та скрипки, чарівна мелодія арфи викликали  шалені овації залу, що аплодував стоячи, та створювали атмосферу загадковості, котра проймала тіло і душу. Така енергетика надихає на продовження творення нової музичної історії.

Львів – унікальне місто на перехресті Східної та Західної культур з багатою історією, містичними легендами, ароматом кави і шоколаду. Саме у старовинному місті Лева витає дух ХІХ століття - епохи світських балів та класичної музики. У столиці Галичини понад тридцять років жив, творив і кохав син відомого музичного генія Вольфганга Амадея Моцарта – Франц Ксавер Моцарт. Атмосфера старовинного міста надихала його на створення чудових симфоній і саме тут відлунали його перші концерти. Inspired by Mozart, який свого часу жив у Львові й активно творив музичне середовище міста, саме на його честь організували фестиваль класичної музики LvivMozArt.

Уже другий рік поспіль до організації та проведення фестивалю класичної музики долучається компанія Avalon Inc.

«Ми щасливі бути частиною такого грандіозного мистецького проекту, що відіграє важливу роль у культурному та духовному житті Львова. Такі події змінюють місто, вони змінюють людей. LvivMozArt – це унікальне музичне дійство світового рівня. Класична музика надихає мислити звуками, стирати кордони обмежень, пробуджує в душі кожного найяскравіші емоції та почуття», - ділиться власними враженнями від фестивалю Юлія Лебедєва, керівник відділу маркетингу компанії Avalon Inc.

Палац Потоцьких, Львівська обласна філармонія та Львівська Національна Опера, Свірзький замок, старовинні храми та колоритні кав’ярні – звідусіль лунали вишукані мелодії музичних інструментів. У кожній локації організатори намагалися створити особливу атмосферу, аби слухачі повністю могли поринути у світ шедеврів класичної музики.

«Будучи дотичними до організації та проведення фестивалю, ми також  мали можливість насолоджуватися музичними творами упродовж усіх десяти днів», - розповідає керівник відділу маркетингу Avalon Inc. Юлія Лебедєва і додає: «Бажаючих приєднатися до свята та розділити емоції фестивалю класичної музики було чимало. Це приємно, що такі події об’єднують людей та формують стиль життя незалежно від віку та музичної освіти. Хтось насолоджувався улюбленою класикою, а хтось прийшов, аби почути її вперше та назавжди залишити у своєму серці. Напевне, це й була основна мета – відкрити якомога більшій кількості людей фантастичну музику, яка збагачує людину духовно та дарує неймовірний вир емоцій».

Аби послухати унікальні композиції класичної музики до Львова з’їхалися гості не лише з багатьох куточків України, але й світу. Учасниками фестивалю стали львівський гурт «КURBASY», оркестр  Ukrainian Festival Orchestra, Академічний симфонічний оркестр «Inso-Львів», а також такі відомі музиканти, як Іовіц Івановіч, Андрій Драган, Андрій Чернов, Анна Іванюшенко, Віві Василлєва, Арсеній Ставицький та багато інших.

На фінальному гала-концерті LvivMozArt-2018 прозвучала оригінальна скрипка Вольфганга Амадея Моцарта. Світовий геній грав на цьому інструменті упродовж останніх років свого життя у Відні. На солодке завершення музичного фестивалю на цій скрипці виконали останній незавершений твір Моцарта, оточений легендою, у якій вже неможливо відділити реальність від міфу, – «Реквієм».

Атмосфера та енергетика Міжнародного фестивалю класичної музики триматиме учасників грандіозного музичного дійства упродовж цілого року в очікуванні наступного LvivMozArt.

LvivMozArt - мистецтво, що змінює кожного, хто відкрив для себе світ класичної музики.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ