Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

“Львівобленерго” знеструмив “Завод “Львівсільмаш” через невиконання умов договору

ВАТ “Львівобленерго” призупинило постачання електричної енергії на ВАТ “Завод “Львівсільмаш” через невиконання умов договору, а не «на замовлення якихось впливових осіб для того, аби свідомо довести підприємство до банкрутства». Про це “Гал-info” повідомили у відділі корпоративних зв’язків ВАТ “Львівобленерго”.
Зокрема, на сьогодні загальний борг ВАТ “Завод “Львівсільмаш” становить 54 885 гривень. Середньомісячне споживання – 205 тис. к Вт/год (66 000 грн). „Завод є постійним боржником за спожиту електроенергію, тому ВАТ “Львівобленерго” неодноразово доводилося припиняти подачу електричної енергії за борги. Проте цього разу відключення викликало чималий резонанс серед керівництва заводу, – зазначають у відділі корпоративних зв’язків „Львівобленерго”. – Утім, наголошуємо, що ВАТ “Львівобленерго” працює виключно в правовому полі, у своїх діях керується чинним законодавством України та відомчими нормативними документами, працює на договірних відносинах із усіма групами споживачів, оскільки правовідносини між ВАТ “Львівобленерго” та ВАТ “Завод “Львівсільмаш” регулюються Договором на постачання електричної енергії за №9010200 від 31.05.2005 р., відповідно до якого ВАТ “Львівобленерго” постачає електроенергію, а завод зобов’язаний 25 числа поточного місяця проводити розрахунки за спожиту електроенергію та протягом п’яти банківських днів здійснювати оплату. Перед при припиненням електропостачання, 27 грудня 2006 року, згідно з “Правилами користування електричною енергією” на адресу керівника ВАТ “Завод “Львівсільмаш” було надіслано повідомлення про припинення подачі електричної енергії”.
Нагадаємо, що 9 січня ВАТ “Львівобленерго” припинило постачання електричної енергії ВАТ “Завод “Львівсільмаш”. За ствердженням першого заступника голови правління ВАТ „Завод „Львівсільмаш” Петра Онищака, відімкнення ВАТ „Завод „Львівсільмаш” від електроенергії – це один із рейдерських заходів осіб, які хочуть довести завод до банкрутства. Зокрема, Галицький районний суд 26 червня 2006 року виніс ухвалу про заборону дій по управлінні підприємством, окрім того, колишній керуючий санацією Олег Кобельник, повноваження якого закінчилися ще 7 квітня 2006 року, утримує печатку, статут та інші документи. У результаті, маючи на рахунку 130 тис. грн, „Завод „Львівсільмаш” не спроможний сплатити 54 тисячі грн за електроенергію.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ