Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Львівщина долучилась до забігу #Actingforsurvivors

Львівщина долучилась до забігу #Actingforsurvivors в межах міжнародної кампанії «16 днів активізму проти насильства». Про це повідомляє Львівська ОВА.
Фото: Львівська ОВА

Символічно, що стартував забіг в Ірпені. Учасники пробігли «дорогою життя» – це єдиний шлях, яким місцеві мешканці евакуйовувалися під ворожими обстрілами під час повномасштабного вторгнення.

Всього участь взяли 15 міст України та передали естафету представникам української діаспори у Сполучених Штатах Америки (Чикаго) та Словаччини.

У такий спосіб організатори забігу привернули увагу до злочинів насильства з боку військових російської федерації. Це солідарний прояв небайдужості до постраждалих, які пережили або й досі переживають насильство.

Працівники органів державної влади та місцевого самоврядування, громадського середовища і правоохоронних органів, працівники спеціалізованих служб надання допомоги постраждалим від насильства, студенти, курсанти, а також небайдужі долучились до акції у Львові.

Забіг провели за ініціативи Офісу Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України та підтримки Організації Обʼєднаних Націй в Україні.

За ідеєю організаторів забіг має стати щорічним традиційним національним заходом до Міжнародної кампанії «16 днів активізму проти насильства».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ