Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Львівщина посіла перше місце у змаганнях з гірськолижного спорту Bukovytsia Open

Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
1/5
Відкриті всеукраїнські змагання серед юнаків та дівчат «Bukovytsia open 2024» з гірськолижного спорту тривали з 4 по 6 лютого на базі гірськолижного комплексу «Буковиця» у Бориславі. Змагання включені в календар світових змагань міжнародної лижної федерації (FIS). Про це інформує Львівська ОВА.

Чемпіонат провели на підтримку Державної прикордонної служби України та в пам’ять полеглих Воїнів, які віддали своє життя у війні росії проти України. 

«Співзасновником змагань є Дмитро Мицак – український лижник родом із Борислава. Дмитро – учасник І Зимових юнацьких Олімпійських ігор 2012 в Інсбруку та Зимових Олімпійських ігор 2014 в Сочі, він –  чемпіон України з гірськолижного спорту (2013, слалом-гігант). А сьогодні спортсмен є інструктором зі спорту у державній прикордонній службі України», – розповідає начальник управління молоді та спорту Львівської обласної військової адміністрації Роман Хім’як.

У турнірі взяли участь понад 170 учасників з п’яти областей України. У підсумку, Львівська область посіла перше загальнокомандне місце з результатом 238 очок. На другому місці Закарпатська область – 124 очки, Полтавська область отримала 114 очок, Київ – 90 очок, Івано-Франківська область – 86 очок.

Учасники виступали у трьох вікових категоріях в дисципліні слалом:

2008–2009, 2010–2011, 2013–2014 років народження.

У межах заходу також відбувся благодійний аукціон зі збору коштів військовим.

«Команди спортсменів з усіх куточків України зібралися не просто вибороти перемогу, а об’єднатися та підтримати Державну прикордонну службу, бійці якої зараз мужньо стоять на захисті територіальної цілісності нашої держави.

Дякую організаторам змагань, зокрема Дмитру Мицаку, які попри війну роблять свою справу. Бажаю спортсменам успіху та нових перемог, щоб гордо підіймати прапор України на всіх п’єдесталах світу. Ви є найкращою промоцією своєї держави!» – зазначив заступник начальника Дрогобицької РВА Ярослав Пецюх.

Змагання Bukovitsia Open вперше провели 7 грудня 2018 року, і відтоді вони стали традиційними. У попередні роки учасниками змагань були гірськолижники України, Польщі, Словаччини, Угорщини, Литви, Латвії, Австралії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ