Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Львівщина та Мазовецьке воєводство налагоджують співпрацю між комунальними установами культури

Львівщина та Мазовецьке воєводство налагоджують співпрацю між комунальними установами культури. Про це повідомили в пресслужбі ЛОР.
Фото: ЛОР

У понеділок, 11 вересня, у Варшаві, у Музеї спорту і туризму, члени постійної комісії з питань культури, інформаційної політики та промоції Львівської обласної ради Святослав Шеремета, Петро Цеголко, Тетяна Письменна зустрілися з комісією з питань культури та національної спадщини Сеймику Мазовецького воєводства.

Під час зустрічі йшлося про налагодження співпраці між комісіями з питань культури та сприяння у реалізації культурно-мистецьких проєктів між установами Львівщини та Мазовеччини.

Одним з важливих напрямків майбутньої співпраці є також напрацювання спільних проєктів в рамках Програми транскордонного співробітництва Interreg NEXT Польща-Україна 2021-2027.

Як розповів голова профільної депутатської комісії облради Святослав Шеремета, Львівщина має 24 комунальні заклади культури, Мазовецьке воєводство – близько 30 таких установ.

«Ми домовилися про налагодження співпраці між музеями, театрами, художніми колективами,  бібліотеками,  а також у майбутньому – щодо фільмовиробництва.

Також ми обговорили напрацювання спільних проєктів, які у 2024 році Львівщина та Мазовецьке воєводство зможуть реалізувати в межах програми Interreg NEXT Польща-Україна, яка фінансується Європейським Союзом.

Сподіваємося, що заклади культури Львівщини отримають можливість додаткового фінансування на цікаві проєкти», - наголосив Святослав Шеремета.

За його словами, сторони домовилися підписати угоду між двома комісіями про співпрацю  в галузі культури.

Зі свого боку голова комісії з питань культури та національної спадщини Сеймику Мазовецького воєводства Ядвіга Закревська та члени комісії зазначили: «Сьогодні вперше відбулося спільне засідання двох комісій з питань культури Львівської обласної ради та Мазовецького воєводства. Це справді історична подія».  

Делегація від Львівщини подякувала польському народу за безпрецедентну допомогу та підтримку України у такий складний час.

Депутати в межах свого візиту також відвідали комунальні музейні установи воєводства у Варшаві, ознайомилися з їх роботою, експозиціями та обмінялися досвідом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ