Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Львівщина залучила 65 млн євро на реалізацію проектів міжнародної допомоги

Упродовж 2015 року на Львівщині вдалось реалізувати 32 проекти міжнародної технічної допомоги на суму 43,5 млн євро. Також розпочато впровадження ще семи, вартістю 20,5 млн євро. Зокрема, за кошти програм Європейського Союзу та інших міжнародних донорів, у населених пунктах області втілено ряд освітніх, соціальних, інфраструктурних проектів, з охорони здоров’я, енергозбереження та туризму. Про це у середу, 20 січня, розповіла директор департаменту міжнародного співробітництва та туризму Львівської облдержадміністрації Тетяна Шепіленко, звітуючи про результати роботи. Повідомила прес-служба Львівської ОДА.

"У рамках Програми ЄС із транскордонного співробітництва "Польща-Білорусь-Україна" Львівщина залучила 43,5 мільйони євро, а за підтримки інших міжнародних інституцій, таких як Європейський банк реконструкції та розвитку, Канадське Агентство міжнародного розвитку, Програма розвитку ООН, інвестовано 20,5 мільйонів, - зазначила вона. - З обласного бюджету на співфінансування проектів міжнародної технічної допомоги ми також виділили 1,1 мільйон гривень, що дало можливість реалізувати проекти вартістю 3,4 мільйони євро, - зазначила Тетяна Шепіленко".

Серед основних проектів, котрі отримали змогу на реалізацію завдяки міжнародним коштам, Стерилізаційно-ветеринарний центр для безпритульних тварин у місті Львові, реставрація Жовківського замку, дошкільна освіта у сільських громадах. Також показовими є проекти зі створення муніципальної системи поводження із відходами побутового електронного та електричного устаткування у м. Львові, ремонту понад 600 метрів дороги в с.Угринів Сокальського району, утеплення приміщення дитячого садочку у місті Новояворівськ та підготовка територій під індустріальні парки в Яворівському районі та м.Новий Розділ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ