Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Львівська філармонія відзначить день народження Моцарта фестивалем

Вольфґанґ Амадей Моцарт є одним із найвідоміших композиторів світу. Народився він саме в січні. Тож Львівська національна філармонія відзначить цю подію фестивалем, що триватиме протягом 23-26 січня. Про це Гал-інфо повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

Фестиваль стане нагодою ще ближче пізнати багатогранну творчість майстра. Тож саме час ще більше дізнатися про цю унікальну постать та насолодитися його ні з чим незрівняною музикою. П’ять подій фестивалю представлять різні грані музики віденського класика.

Розпочне фестиваль подія ʺТри Моцартиʺ (23 січня), у якій можна буде почути музичні композиції дідуся Леопольда (батька славетного Моцарта), Вольфґанґа Амадея та Франца Ксавера, якого ще називають ʺльвівським Моцартомʺ, адже син всесвітньовідомого генія близько 30-ти років жив саме у Львові.

Віртуозні й не менш відомі симфонічні твори, серед яких увертюри до опер ʺВесілля Фіґароʺ, ʺДон Жуанʺ, симфонії та концерти для сольних інструментів з оркестром, прозвучать у подіях ʺSinfonia Concertanteʺ (24 січня) та ʺBrilliantMozartʺ (26 січня). Вони відбудуться за участі міжнародного складу солістів та двох колективів філармонії – камерного оркестру ʺВіртуози Львоваʺ та Академічного симфонічного оркестру відповідно.

Кращі оперні уривки очікують на гостей 25 січня у концертній програмі ʺOperaMozartGalaʺ. Також у межах фестивалю ʺMozart BirthDayʺ розпочнеться ще один масштабний проект, ініційований Львівською філармонією та Центром музичного розвитку ʺTempoʺ – цикл сімейних концертів ʺFamily concertsʺ. Першим з них стане Музичний експрес ʺMozartKidsʺ.

Надшвидкісний експрес ʺзапустятьʺ спеціально для дітлахів 2-9 років. Він промчить найцікавішими музичними зупинками творчості геніального Моцарта.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, у Львові відбулася традиційна лікарська "Маланка".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ