Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Львівська лікарка та художниця запрошує на виставку «Колір дому»

Львівська лікарка та художниця Соломія Ковтун після тривалої перерви повертається в артпростір з виставкою «Колір дому» в галереї «Зелена канапа». Відкриття виставки відбудеться 20 серпня о 18:00. Вхід вільний. Про це повідомляє ЛМР.

На цій виставці, картини для якої були створені майже повністю за роки повномасштабної війни, будуть будинки з вулиці Бортнянського, якою художниця проходить щодня, інші старі доми, які викликають в художниці почуття дежавю, так наче вона жила в них в минулому житті. А також майже абстрактні інтер’єри, в яких Соломія Ковтун відображає свій талант колористки.

«З початком повномасштабної війни для всіх українців питання дому стало наріжним. Де б ми не були, наші будинки, наші стіни для нас стали сакральним образом. Соломія Ковтун завжди малювала львівську архітектуру. У Соломії образність нашого міста дуже щемка і особлива. Це не солодка прикрашена картинка для туристів, а глибоко люблені кам’яниці, такою любов'ю як люблять діти своїх батьків, з вдячністю і з прийняттям», – розповідають в галереї.

Роботи, представлені на виставці, можна буде придбати.

Виставка триватиме до 15 вересня. Переглянути її можна буде кожного дня (крім понеділків) з 12:00 до 19:00 у галереї «Зелена канапа» (вул. Вірменська, 7).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ