Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Львівська обласна рада ініціює внесення змін до бюджетного законодавства

Голова комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Володимир Квурт сьогодні, 27 серпня, під час зум-наради з головами територіальних громад розповів про ініціативи Львівської обласної ради щодо внесення змін до бюджетного законодавства України щодо фінансування дохідної частини місцевих бюджетів. Про це повідомили Гал-інфо у пресслужбі ЛОР.
Фото ілюстративне. Олена Ляхович, Гал-інфо

За словами Володимира Квурта, у четвер, 26 серпня, у Міністерстві фінансів України тривало слухання пропозицій змін до Бюджетного кодексу України  від Української асоціації районних та обласних рад. Серед озвучених ініціатив –  низка пропозицій Львівської обласної ради.

"У контексті вирівнювання базової дотації було звернуто увагу міністерства на те, що необхідно включити в розрахунки фінансової спроможності м. Київ. Це автоматично додало б Львівщині понад 700 млн грн для розподілу коштів між нашими громадами.

Також Асоціація наполягала на тому, щоб розрахунок ПДФО відбувався за результатами попереднього року, а не двох років перед тим. Це також дозволить додати вагому суму для Львівщини", - пояснив Володимир Квурт.

Як відомо, Львівська обласна рада на всіх рівнях декларує недопустимість перегляду податків, які вже визначені, і на які громади очікують. І це питання стало предметом розгляду вчора в Мінфіні.

"До прикладу, акцизний податок з пального, який постійно намагаються забрати з місцевих бюджетів. Ми вважаємо, що держава у цьому напрямку повинна бути більш відповідальною", - підкреслив голова бюджетної комісії.

Під час наради в Києві теж порушили питання необхідності вдосконалення формул, за якими буде розподілятися освітня і медична субвенції між місцевими бюджетами.

"Через деякий час ми дізнаємося, чи дослухається Кабмін до ініціатив обласних і районних рад. У будь-якому випадку ми будемо наполягати на наших позиціях, бо децентралізація має відбутися, а без належного фінансування це зробити буде доволі складно", - підсумував Володимир Квурт.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ