Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Львівська область не здала плану будівництва та ремонту доріг

Володимир Зеленський закликав три області терміново надати план будівництва та ремонту доріг
Фото: Офіційне інтернет-представництво Президента України

Місцева влада повинна затвердити перелік будівництва та ремонту доріг у рамках старту з березня проекту ʺВелике будівництвоʺ, наголосив Президент України Володимир Зеленський.

Під час заходу ʺЗшити Україну: безпека, будівництво, фінансуванняʺ Глава держави повідомив, що наразі це зробили лише 15 регіонів, ще сім – опрацьовуються. Водночас Львівська, Закарпатська та Сумська області, які не передали свої плани, терміново повинні це зробити.

ʺЯ розумію, що є причини – щойно змінився голова обласної державної адміністрації у Львові, поки немає призначення голів ОДА у Сумській та Закарпатській областях... Я це розумію, але дуже прошу терміново це зробитиʺ, – сказав Президент.

Володимир Зеленський зазначив, що нинішня команда у владі хоче до кінця каденції побудувати більшість великих доріг, які зшивають державу.

ʺНам потрібна ваша допомога. Перше – чесність, друге – жодних відкатів. І третє, будь ласка, сплачуйте податки, правдиво працевлаштуйте людейʺ, – звернувся Президент до представників будівельних компаній.

ʺДержава – великий замовник. Це для нас – особисте. Це – обличчя нашої країни. Так от, дороги – це особисте для кожного з нас. Тому давайте разом працюватиʺ, – додав він.

Президент нагадав позитивний досвід, коли під час реконструкції мосту в районі Станиці Луганської були встановлені відеокамери для контролю та фіксації перебігу будівельних робіт.

ʺУ мене до вас прохання: оскільки це великий виклик, хотів би отримувати звіт щодо будівництва доріг, і щоб ми це не на папері бачили, а технічно суспільство мало можливість спостерігати, як це будується, і бачити зміниʺ, – зазначив Глава держави.

Перший заступник керівника Офісу Президента Сергій Трофімов наголосив, що голови облдержадміністрацій мають розуміти особисту відповідальність за терміни та якість будівництва доріг, а також за цільове використання коштів. Також очільники областей повинні проводити моніторинг тендерів на виконання робіт для уникнення зловживань.

ʺТехнічний нагляд дотримання проекту ви маєте здійснювати на всіх етапах реалізаціїʺ, – підкреслив Сергій Трофімов.

За його словами, договори на ремонти доріг мають містити чіткі гарантійні терміни та відповідальність виконавця робіт за усунення будь-яких дефектів упродовж цих термінів.

Крім того, мають бути прописані санкції за недотримання графіку виконання робіт.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ