Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Львівська облрада додала 3 млн грн на чемпіонат світу з шахів

Сьогодні, 16 лютого, під час засідання сесії Львівської обласної ради депутати внесли зміни до обласного бюджету. Зокрема, виділили 3 млн грн на проведення матчу за світову шахову корону,який має відбутися у Львові за участі львів'янки, чемпіонки світу Марії Музичук. "За" проголосували 72 депутати, повідомив кореспондент Гал-інфо з сесійної зали.

За словами начальника управління фізичної культури і спорту Львівської ОДА Юрія Майбороди, на організацію чемпіонату потрібно 605 тис. євро. "Ці 3 млн грн потрібні для того, щоб матч у Львові відбувся. Кошти вже виділила і Львівська міськрада. Решту коштів має забезпечити дирекція з підготовки матчу", - сказав Майборода.

Депутати обурились тим, що про таку подію міжнародного рівня не подбав уряд. Як зазначив депутат Юрій Гудима, 3 млн грн могли б скерувати на соціальний розвиток області. "Уряд ухилився і не дав жодної копійки на захід державного рівня", - сказав він.

Окрім того, член бюджетної комісії депутат Іван Собко додав, що питання приймали дуже важко і дехто з членів комісії утримався від голосування. Водночас він заявив, що це питання іміджу держави.

Після тривалого обговорення депутати підтримали це питання, але проголосували також за звернення до уряду і президента з вимогою компенсувати обласному бюджету витрачені кошти.

Додамо, що раніше ЛОР вже виділила на цей матч 2 млн грн., і ще 3 млн грн виділила сьогодні додатково. За словами Майбороди, ці кошти підуть на призовий фонд. Переможниця отримає 120 тис. євро, а інша учасниця -  80 тис. євро.

Матч за звання чемпіонки світу з шахів серед жінок між чинною чемпіонкою, львів’янкою Марією Музичук та претенденткою на титул китаянкою Хоу Іфань розпочнеться 1 березня 2016 року у Львові Матч з понад 10 ігор та триватиме до 17 березня 2016 року.

Місцем проведення Чемпіонату світу з шахів серед жінок визначили Палац Потоцьких, а церемонії офіційного відкриття та закриття Чемпіонату відбуватимуться у Львівському національному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ