Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Львівська облрада розподілила понад 55 млн грн на природоохоронні заходи

Більше 55 млн грн коштів обласного фонду охорони навколишнього природоохоронного середовища рішенням сесії депутати розподілили на природоохоронні заходи, які будуть здійснюватися у 2018 році, повідомила прес-служба ЛОР.

Сформовано перелік із 64 природоохоронних заходів на загальну суму 50147,0 тис. грн та передбачено співфінансування 3 проектів МТД на загальну суму 5180,0 тис. грн, залишено нерозподіленими 10173,0 тис. грн.

Відтак кошти скерують на  реалізація заходів із розвитку та розширення територій природно-заповідного фонду, проведення заходів, спрямованих на запобігання знищенню чи пошкодженню природних комплексів територій та об`єктів природно-заповідного фонду, здійснення заходів, пов'язаних із відтворенням та охороною природних ресурсів, будівництво, реконструкція чи ремонт споруд для очищення стічних вод, системи роздільної каналізації, каналізаційних мереж і споруд на них, проведення заходів щодо відновлення і підтримання сприятливого гідрологічного режиму та санітарного стану річок, а також заходів для боротьби з шкідливою дією вод; благоустрій водойм, рекультивація порушених земель та територій полігонів твердих побутових відходів (сміттєзвалищ), проведення заходів із захисту від підтоплення і затоплення територій, сільськогосподарських угідь та ін. об`єктів, будівництво (реконструкція) гідротехнічних, берегозакріплювальних, протизсувних, протиобвальних споруд.

Як зазначив перший заступник голови Львівської обласної ради Андрій Білоус, в рішенні прописано основні природоохоронні заходи з покращення навколишнього середовища, будівництва та реконструкції каналізаційних мереж, придбання спецтехніки, а також створення нових та підтримка діючих ландшафтних парків та місць відпочинку тощо.

«Важливим пунктом є також  скерування коштів на співфінансування проектів МТД, - зауважив Андрій Білоус. – В області реалізують спільно з закордонним партнерами низку проектів, фінансування яких дозволить залучити кілька мільйонів євро з європейських фондів».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ