Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Львівська облрада закликала Кабмін передати вертоліт Ка-226 для потреб ЗСУ

Сьогодні, 13 липня, під час засідання сесії Львівської обласної ради депутати звернулися до Прем’єр-міністра України щодо пришвидшення передачі вертольота Ка-226 до сфери управління Міністерства оборони України для потреб ВМС ЗС України. "За" проголосувало 66 депутатів передає Гал-інфо.

Текст звернення:

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 06.03.2013 року № 135 «Про передачу майна до сфери управління Львівської обласної державної адміністрації для потреб екстреної швидкої медичної допомоги» Львівській ОДА був переданий вертоліт Ка-226 у комплекті з відповідним експлуатаційним майном загальною вартістю 35 994 002 гривень.

Сьогодні експлуатація цього літального апарату в системі екстреної медичної допомоги є неможливою. Водночас, за своїми характеристиками  вертоліт Ка-226 може здійснювати чергування з медичного забезпечення (евакуація поранених) у зоні проведення антитерористичної операції та виконувати пошуково-рятувальні дії на морі в складі авіації Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

Командування Військово-Морських Сил Збройних Сил України підтвердило готовність прийняти на безоплатній основі в оперативне управління вертоліт Ка-226  і спільно з Львівською обласною державною адміністрацією напрацювало всі необхідні документи. Проте, з невідомих причин, Секретаріатом Кабінету Міністрів України затягується підготовка проекту постанови Кабінету Міністрів щодо передачі вертольота Ка-226 у комплекті з експлуатаційним майном до сфери Міністерства оборони України з подальшою його передачею для потреб ВМС ЗС України.

Ми, депутати Львівської обласної ради, звертаємося до Вас з проханням дати відповідні доручення щодо максимального прискорення підготовки зазначеної постанови Кабінету Міністрів України та у найстисліші терміни винести це питання на затвердження уряду

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ