Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Львівська ОВА надаватиме фінансову підтримку волонтерським організаціям

У 2024 році Львівська ОВА надасть фінансову допомогу волонтерським організаціям, яку спрямують на придбання товарів для потреб військових формувань. Про це повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.
фото Олена Ляхович, Гал-інфо

«Як я вже неодноразово говорив, волонтери є містком між людьми, які хочуть допомогти, та людьми, які потребують допомоги. А мета Львівської обласної державної адміністрації – бути надійною опорою і для одних, і для інших, саме тому ми розробляємо новий напрям фінансової підтримки. На цей напрям передбачили 5 мільйонів гривень. Одній організації – не більше ніж 300 тисяч гривень», – зазначив очільник області.

Він також пояснив, як працюватиме механізм надання допомоги: волонтери отримують заявки від військових частин, збирають 50% вартості потреби і подають заявки у Львівську ОВА. Підприємство-виробник проходить акредитацію у Львівській ОВА, потім Львівська ОВА розглядає заявки та виділяє кошти виробникам продукції.

За словами начальника Львівської ОВА, таким чином у найкоротші терміни можна досягти одразу кількох важливих цілей: зміцнення обороноздатності, інституційної підтримки волонтерських організацій та підтримки національного виробника.

«Найближчим часом допрацюємо механізм і опублікуємо детальнішу інформацію щодо критеріїв до волонтерських організацій та підприємств, а також куди і до кого звертатись», – додав Максим Козицький.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ