Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Львівська та Одеська опери отримали відзнаку "Найкращий оперний театр"

Львівський національний академічний театр опери та балету імені Соломії Крушельницької та Одеський національний академічний театр опери та балету отримали нагороду «Найкращий оперний театр».

Як повідомляє Державне агентство України з питань мистецтв та мистецької освіти, вручення нагороди відбулось вчора, 28 листопада, на міжнародній церемонії The International Opera Awards у Мадриді.

Журі відзначило «відважність і стійкість» колективів театру, бо «вони продовжували виступати, попри небезпеки та руйнування, викликані війною».

Обидва театри восени цього року, попри повномасштабну агресію росії, випустили дві світові прем’єри українських опер. 

У листопаді Львівська національна опера презентувала перше виконання опери «Страшна помста» Є. Станковича до 80-річчя українського композитора. А вже у грудні, попри практично відсутність світла, зв‘язку та постійні обстріли, запрошує на нову балетну постановку до 300-річчя Григорія Сковороди “Пізнай себе» у режисурі Василя Вовкуна.

А в Одеській національній опері для глядачів презентували виставу «Катерина» Олександра Родіна.

До слова, премію International Opera Awards заснував британський підприємець Гаррі Хайман у 2012 році. Нею нагороджують щорічно, аби підвищити авторитет опери як виду мистецтва, визнавати та винагороджувати успіхи в опері та збирати кошти для надання стипендій талантам-початківцям в опері з усього світу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ