Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Львівське видавництво "Астролябія" нагородили за значний внесок у видавничу справу

Львівське видавництво "Астролябія" нагородили за вагомий внесок у розвиток українського книговидання та сприяння формуванню патріотичної свідомості. Подяку від імені голови Львівської ОДА засновнику видавництва Олегу Фешовцю вручив директор департаменту комунікацій та внутрішньої політики Львівської ОДА Дмитро Посипанко.
фото - пресслужба ЛОДА

Про це інформує пресслужба ЛОДА.

На сьогодні видавничий колектив готує до друку різножанрову літературу, а саме: художні книги, поезію, книги з філософії, психології, історії, релігії, політичних наук, права, економіки, мистецтва тощо. Важливим напрямком роботи видавництва «Астролябія» є мілітарна література. На початках видавництво обмежувалося виданням книг лише з військової історії, однак з 2014 року розпочало програму видання професійної військової літератури, спрямованої посилити обороноздатність держави.

Одним із важливих своїх завдань видавництво вважає підготовку перекладів та видання класичного світового спадку. Це твори художньої та фахової літератури. Саме завдяки зусиллям видавничого колективу чимало важливих класичних текстів українські читачі мають змогу читати класику світової літератури.

Значний внесок в українську культуру видавництво зробило виданнями середньовічної та ранньомодерної літератури, яка все ще залишається малодоступною для українського читача. Вже вийшли друком нові переклади «Пісні про Ролянда», «Божественної Комедії» Данте, перші українські переклади «Кентерберійських оповідей» Джеффрі Чосера і давньоанглійської поеми «Беовульф».

Працівники видавництва активно працюють над перекладом збірки вагантської поезії (з латини та середньоверхньонімецької) «Carmina Burana», а також інших класичних творів давньої європейської літератури.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ