Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Львівські аудитори забезпечили відшкодування втрат на 38,5 млн грн

Як інформує прес-служба Держаудитслужби, за результатами ревізій, проведених фахівцями Західного офісу Держаудитслужби у січні-квітні 2020 року, виявлено понад 242 млн грн втрат матеріальних та фінансових ресурсів.

Ужитими заходами забезпечено відшкодування втрат на суму 38,5 млн грн, зокрема втрат матеріальних та фінансових ресурсів, виявлених контрольними заходами у попередні роки.

Правоохоронним органам передано матеріали 16 ревізій та перевірок закупівель.

За одержаними матеріалами контрольних заходів правоохоронці розпочали 2 досудових розслідування.

За недотримання законодавства 31 посадову особу притягнуто до адміністративної відповідальності.

Проведено моніторинг 225 процедур закупівель. Виявлено порушення за 222 процедурами закупівель загальною вартістю понад 529 млн грн.

Через виявлені порушення відмінено 35 процедур закупівель на суму понад 149 млн грн та розірвано 9 договорів майже на 20 млн грн.

З початку року завершено 10 державних фінансових аудитів діяльності суб'єктів господарювання, виконання бюджетних програм та виконання місцевих бюджетів, під час яких виявлено неефективні управлінські рішення чи ризикові операції, що призвели чи можуть призвести до упущення вигод чи непродуктивних витрат на суму понад 236 млн грн, та порушення законодавства, що призвели до втрат понад 1,5 млн грн фінансових і матеріальних ресурсів.

Об'єктам контролю надано 64 пропозиції для покращання їх фінансового стану. Через належне реагування на рекомендації державних аудиторів відшкодовано втрат фінансових і матеріальних ресурсів, допущених через неефективні управлінські дії, на суму понад 20 млн грн.

Правоохоронним органам надіслано 8 інформацій про результати аудитів та 2 аудиторські звіти.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ