Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Львівські ДБРівці повідомили про підозру шістьом посадовцям

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові, повідомили про підозру 6 посадовим особам ГУ ДФС у Тернопільській області. Про це повідомили 5 вересня у прес-службі ДБР.
Фото ДБР

Серед посадовців:

  • начальнику слідчого управління Головного управління ДФС у Тернопільській області;
  • начальнику відділу моніторингу та аналітичного супроводження контрольно-перевірочної роботи управління контролю за підакцизними товарами Головного управління ДПС у Тернопільській області;
  • заступнику начальника управління – начальнику відділу протидії злочинам у сфері обігу товарів акцизної групи управління оперативно-розшукової діяльності Головного управління ДФС у Тернопільській області;
  • головному державному інспектору Головного управління ДПС у Тернопільській області;
  • заступнику начальника управління – начальнику відділу організації стягнення боргу та роботи з безхазяйним майном управління по роботі з податковим боргом Головного управління ДПС у Тернопільській області;
  • старшому слідчому з ОВС ГУ ДФС в Тернопільській області.

Вони підозрюються у невиконанні судового рішення та у розтраті майна, за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 382, ч. 3 ст. 191 КК України).

Слідством встановлено, що посадовці, перебуваючи у складі комісії ГУ ДФС у Тернопільській області щодо обліку, зберігання, оцінки конфіскованого та іншого майна, що переходить у власність держави, прийняли рішення про знищення майна, а саме спирту та алкогольних напоїв, які за рішенням суду підлягали переробці та подальшій реалізації. Внаслідок чого державі завдано збитків на загальну суму 115 715 гривень.

У разі доведення вини підозрюваним загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк від 3 до 5 років або позбавлення волі на строк від 3 до 8 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Процесуальне керівництво досудовим розслідування у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Тернопільської області, оперативний супровід - УСР у Тернопільській області ДСР НП України та взаємодії з ГУВБ ДФС України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ