Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Львівські десантники знищили два російські вертольоти "Алігатор"

Підрозділ ППО 80-ї бригади ДШВ за допомогою розрахунків ЗРК “Стріла -10” знищив два сучасних російських вертольоти Ка-52 “Алігатор” та БПЛА “ZALA”
фото ілюстраційне

Про це повідомили на Facebook-сторінці Командування ДШВ ЗСУ.

"Наш зенітно-ракетний комплекс “Стріла -10” (9К35), незважаючи на свій вік, дуже добре справляється зі своїм призначенням", - розповідає командир одного з підрозділів протиповітряної оборони 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ старший лейтенант Михайло.

"Ми змогли це довести на практиці – знищивши пріоритетні повітряні цілі окупантів. Розхвалені бойові гвинтокрили Ка-52, та сучасний безпілотний розвідувальний апарат “ZALA” дуже гарно горіли в нашому Українському небі", - додає наш воїн.

За його словами, десантники-зенітники готові до зустрічі і з авіацією та ракетами противника. Наразі теперішня ситуація кардинально відрізняється від тієї, що була на початку широкомасштабного. Ворожа авіація тепер намагається завдавати ударів здебільшого на граничних дистанціях та висотах, щоб мінімізувати можливість власного враження. Тому ефективність їхнього застосування є дуже низькою. Зокрема це, як правило неприцільні пуски ракет з літаків з максимальної дистанції. Зафіксовано випадки, коли авіація не долітала до лінії зіткнення  та відстрілювалась і вражала вогнем свої підрозділи. 

За словами офіцера, незважаючи на змішаний тип комплектування військовослужбовцями, колектив підрозділу протиповітряної оборони дуже дружній, а бойових дух високий. Кожен з десантників-зенітників віддається на повну, щоб пришвидшити нашу Перемогу. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ