Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Львівські медики провели п'ять трансплантацій печінок від посмертних донорів

Орган та шанс на життя отримали пацієнти, в яких діагностували цироз печінки.
Фото ілюстративне з відкритих джерел

Четверо з пацієнтів — жителі Львівщини, один — Закарпаття. Серед них двоє жінок та троє чоловіків у віці 44-54 роки, розповідають у Першому медоб'єднанні Львова.

За словами медиків, без трансплантації час життя хворих вимірювався тижнями, максимум — місяцями.

"Донорами для них стали українці, які померли від несумісних із життям травм або інсультів. Двоє з них були у КНП ОКЛ Івано-Франківської обласної ради, один - в Лікарня Святого Мартина в Мукачевому, ще двоє - у нас [Перше медоб'єднання Львова]. Після того, як лікарі діагностували - мозок мертвий - їхні рідні погодилися на донорство", — йдеться в повідомленні.

Операції виконували команди хірургів-трансплантологів й фахівці з відділення хірургії, урології, інтервенційної радіології, онкології та онкохірургії Першого медоб’єднання Львова у Лікарні Святого Пантелеймона.

"Серед тих, хто отримав донорську печінку — 48-річний львів’янин Юрій Бойко. П’ять років він хворів на цироз. Жахливо почувався, мав проблеми з тиском і постійне відчуття втоми. Юрій згасав на очах і останній рік жив в очікуванні операції.

Нині чоловік розпочинає ремонт в квартирі. На 9-й день після операції він поїхав додому і каже: лагодить не лише оселю, він будує своє нове життя",  — діляться в медоб'єднанні.

Нагадаємо, трансплантації в Україні відбуваються державним коштом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ