Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Львівські митники вилучили товар на рекордних майже 9 млн грн

Днями в пункті пропуску «Краківець - Корчова» митники викрили водія вантажівки, який намагався незаконно перевезти товар на майже 9 млн грн.
фото - пресслужба Львівської митниці

Про це інформує пресслужба Львівської митниці.

Повідомляється, що водій вантажівки до митного контролю подав товаросупровідні документи на вантаж «змінні ґумки до щіток склоочисника та футляри для окулярів». Згідно з ними, понад 47 000 шт. змінної ґумки та 36 000 футлярів  вартістю понад 760 тис. грн переміщували з Праги на адресу одного з підприємств у Києві. 

Під час митного контролю було зафіксовано розбіжності у вагових параметрах, тож авто скерували на огляд. За його результатами виявили невідповідність. Зокрема замість змінних ґумок у транспортному засобі переміщували  62 600 щіток зібраних склоочисників. Такий товар має інший код УКТ ЗЕД, а отже, іншу митну вартість, від чого залежить нарахування митних платежів.

Тож стосовно керівника підприємства - відправника складено протокол за ч. 1. ст. 483 Митного кодексу України (Переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю).

Товар, орієнтовна вартість якого майже 9 млн грн, тимчасово вилучили. Справу скерують до суду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ