Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Львівські митники зупинили незаконне ввезення комп'ютерної техніки на 400 тис. гривень

фото - пресслужба Львівської митниці
фото - пресслужба Львівської митниці
фото - пресслужба Львівської митниці
фото - пресслужба Львівської митниці
1/2
Упродовж доби львівські митники зафіксували три випадки порушення митних правил, пов’язаних з переміщенням через кордон високовартісної комп’ютерної техніки.

Про це інформує пресслужба Львівської митниці.

Вчора, 28 жовтня, приблизно о 15:30 працівники митного посту «Львів-аеропорт» спільно із прикордонниками виявили у багажі 30-річного львів’янина, який повертався з Канади рейсом «Відень-Львів», три незадекларованих відеокарти загальною вартістю майже 128 тис. гривень. 

А приблизно о третій ночі,  28 жовтня, до пункту пропуску "Краківець-Корчова" із Польщі автомобілем «Мерседес» прибув 45-річний мешканець Чернівців. Для проходження митного контролю він також обрав смугу  руху  «зелений коридор». Однак  митники виявили у його мікроавтобусі 39 вживаних ноутбуків орієнтовною вартістю 117 тис. гривень. Так житель Буковини порушив порядок проходження митного контролю в зонах спрощеного митного контролю.

Тієї ж ночі, о 3:05, до пункту пропуску «Шегині-Медика»  прибув мікроавтобус Volkswagen під керуванням 29-річного мешканця Львівщини. Під час огляду авто митники виявили 15 модулів оперативної пам’яті та 7 SSD-накопичувачів для комп’ютерної техніки  без ознак використання, орієнтовною вартістю 33 тис. гривень.

Так, громадянин  переміщував  через митний кордон техніку, не вказавши у декларації  про її наявність, кількість та вартість. 

Окрім того, 26 жовтня в пункту пропуску "Краківець-Корчова" митники виявили у водія «Мерседес» - мешканця Вінниччини, який рухався смугою «зелений коридор», - 190 вживаних матриць до ноутбуків, на суму майже  100 тис. гривень.

За цими фактами складено протоколи за ст. 471, 472 та 471 Митного кодексу України відповідно.  Всі товари тимчасово вилучено, справи будуть розглядатися у суді.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ