Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт  |  Волинь

Львівському футболу – 125 років

14-го липня 1894-го року на території сьогоднішнього львівського Стрийського парку відбувся перший офіційний показовий футбольний матч в історії нашої країни. Про це сьогодні, 14 липня, повідомила прес-служба ЛОДА.

З нагоди 125-річчя українського та львівського футболу сьогодні, 14 липня, відбуваються урочисті заходи.

Зі святом присутніх привітав голова Львівської обласної державної адміністрації Маркіян Мальський.

«Футбол – це не тільки спорт, але й стиль життя, здоров’я, динаміка та багато позитивних емоцій. У цей день, у це чудове свято хочеться пригадати усіх, хто був причетним до цього виду спорту», - зазначив очільник Львівщини.

За багаторічну сумлінну працю в галузі фізичної культури та спорту, вагомий особистий внесок у розвиток футболу Львівщини та з нагоди 125-річчя українського та львівського футболу титулованих спортсменів Львівщини нагородили Почесними грамотами та годинниками від Львівської обласної державної адміністрації.

Маркіян Мальський подякував спортсменам та побажав чесної та справедливої гри.

Зазначимо, що на стадіоні «Арена Львів» відбувається матч між ветеранами національної збірної команди України та ветеранами ФК «Карпати».

Нагадаємо, що в межах святкування цієї події до пам’ятного знаку «Львів – батьківщина українського футболу» в Стрийському парку урочисто поклали квіти, а також відбувся театралізований футбольний матч між дітьми.

Довідка:

Історичний матч  14-го липня 1894-го року проходив між командами товариства «Сокіл» Львова і Кракова. «Gazeta Lwowska» повідомляла, що львівські футболісти грали у сірих гімнастичних штанях і білих футболках, а футболісти Кракова – у синіх штанях і білих футболках. Закінчилась гра перемогою львів’ян – 1:0 (переможний м'яч на 6-ій хвилині забив у північні ворота учень учительської гімназії Володимир Хомицький). На реванш гості з Кракова чекали 12 років, однак у наступному поєдинку знову програли. Саме тому місто Лева вважають колискою українського футболу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ