Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Львівський IT Кластер передав прикордонникам Західного регіону сучасну техніку

Прикордонники Західного регіонального управління ДПСУ та 7-го Карпатського загону прикордонної служби отримали шість дронів та сучасну систему онлайн-моніторингу.

Обладнання допоможе військовослужбовцям у виконанні бойових завдань як на фронті, так і на прикордонній ділянці нашого регіону, повідомляють в ЛОДА. 

Техніку передав Львівський IT Кластер за підтримки Львівської ОВА в межах нового проєкту «Guardian». Йдеться про 3 звичайні дрони типу Mavic-3 з оптичною камерою та ще 3 – з тепловізійною, що використовують для розвідки у нічний час.

Вартість переданого обладнання становить майже 2 млн гривень. Уся техніка європейського виробництва, зокрема з Іспанії.

«Разом з Державною прикордонною службою ми започаткували новий проєкт «Guardian». Його мета – підвищити рівень підготовки прикордонників для професійного несення служби, адже вони не лише охороняють кордони, але й дають відсіч ворогу на фронті. Для того, щоб вони були максимально ефективними на полі бою, ми надалі будемо забезпечувати їх необхідним обладнанням», –  розповів CEO Львівського IT Кластеру Степан Веселовський.

Це вже друга передача обладнання в межах започаткованого проєкту «Guardian». Перша відбулась у травні цьогоріч, тоді прикордонники отримали 3D-принтери, термінали Starlink та VR-окуляри. Самі ж дрони, в межах сьогоднішньої передачі, вони отримали вперше.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ