Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Львівський музей Михайла Грушевського запрошує на виставку «Малечі на Миколая»

Виставка «Малечі на Миколая» складається із двох розділів: показ раритетних матеріалів музею та виставка німецької ляльки колекціонерки Ганни Москаленко.
Фото: Меморіальний музей Михайла Грушевського у Львові

Як передає пресслужба Львівської ради, перша частина виставки – «Подарунок Кулюні на іменини» присвячена Катрусі Грушевській, іменини якої сім'я відзначала щорічно 7 грудня.

ЇЇ підготувала головний зберігач фондів музею Олеся Ванчура з раритетних матеріалів музейного зібрання. 

"Представлені також реліквії, що належали родині Грушевських. Серед них – дитячі книжечки та іграшки, які передавалися з покоління в покоління та були дбайливо збережені й згодом подаровані музею.Родзинка розділу – вишитий портрет Катерини Грушевської авторства Любові Шаламай", – додають в меморіальному музеї. 

Окрім того, у межах другої частини виставки відвідувачі можуть оглянути виставку німецької ляльки з приватної колекції Ганни Москаленко на якій представлено понад 40 ляльок. Найстаршому експонату вже більше ніж 80 років.

"Авторка розділу Ганна Москаленко, кримчанка, переселенка. Колекціонуванням іграшок займається з самого дитинства. Має чималу колекцію, більшість іграшок з якої примандрувала з Криму. Частина з них представлена на виставці. У колекції немає двох однакових іграшок. Вони відрізняються різноманітністю розмірів та технологій виготовлення", – наголошують музейники. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ