Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Львівський органний зал влаштовує концерт до 90-річчя встановлення органа

На початку червня найбільший концертний інструмент України святкує свій «день народження». Цьогоріч львівському органу виповнюється 90 років, тож 3 та 4 червня львів’ян і гостей міста запрошують приєднатись до святкування на урочистих концертах.

Урочисті концерти до 90-річчя органа будуть сповнені сюрпризів, адже програма та склад виконавців дозволить по-максимуму розкрити не тільки всю силу звучання органа, але й показати широту та різноманіття стилів музики чи інструментальних складів.

Про це повідомляє пресслужба ЛМР. 

У концертах братимуть участь органісти: Надія Величко, Світлана Позднишева, Олена Мацелюх, Ольга Стрілецька, Віталій Дворовий, Дмитро Прокопець. Останні троє є представниками молодого покоління виконавців, що вміло переймають досвід та мають власні концерті програми.

Також до дійства доєднається чоловічий хор «Гомін», який нещодавно увійшов до складу Львівського органного залу, та Академічний симфонічний оркестр Луганської обласної філармонії, який на початку повномасштабного вторгнення знайшов прихисток у стінах Органного.

Не обійдеться й без премʼєр. Програма концерту поповниться новим для українського слухача твором відомого європейського композитора Ганса-Андре Штама – Концерту для органа з оркестром, партію органа в якому виконає Світлана Позднишева, а керуватиме оркестром Луганської обласної філармонії диригент Іван Остапович. Ноти для виконання надані безпосередньо самим автором для виконання в Органному залі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ