Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Надзвичайні події

Львівський суд випустив на свободу підозрюваного у вбивстві трьох людей

Сьогодні, 3 лютого, понад сотня людей вийшла на пікет під Апеляційний суд Львівської області в знак протесту проти рішення судів випустити під заставу одного з організаторів та виконавця вибуху в с. Старе Село. Тоді в наслідок вибуху загинули трое працівників ПАТ «Львівхолодокмбінат». Пікетувальники вимагають пояснити таке рішення суду, а також планують звернутись до Прокуратури із заявою про вчинення судівського злочину.

Учасники акції тримають плакати «Гаврилюка в тюрму!», «Ні безкарності», «Корупційні суди оцінюють життя людини в 15 тисяч доларів», та інші.

«Вчора ми дізнались про безпрецедентну ситуацію не лише для Львова, але і для України. Суді Апеляційного суду у Львівській області Зеновій Макойда, Василь Головатий та Альберт Белена ухвалили рішення випустити під заставу одного з організаторів та виконавця резонансного злочину в с. Старе Село, внаслідок котрого загинули троє охоронців ПАТ «Львівхолодокомбінат». Таке рішення вкрай незрозуміле та ставить під загрозу безпеку наших працівників», - розповів Олег Монохін, голова правління ПАТ «Львівхолодокомбінат».

Він наголосив, що за інформацією слідчих, Дмитро Гаврилюк був як організатором, так і виконавцем злочину. «За нашою інформацією, злочинці розглядали два варіанти вчинення злочину: вибух в Старому селі, або теракт на Львівському холодокомбінаті. Це режимний об’єкт, де працюють понад тисячу працівників. Тож наслідки могли бути значно трагічнішими, - зазначив Олег Монохін, - Ми хочемо зрозуміти позицію суддів, на основі чого вони ухвалюють таке рішення».

Як зазначила адвокат підприємства  Наталія Барбадин-Дунець, ухвала про звільнення під заставу Дмитра Гаврилюка мала бути оголошена сьогодні вранці, однак з невідомих причин засідання перенесли на 6 лютого.

«Вчора відбулось мало чи не таємне засідання апеляційного суду, про котре мене, як адвоката, не повідомили. Апеляційний суд скасував ухвалу Галицького районного суду та ухвалив свою. Вони продовжили строк тримання під вартою, однак визначили заставу у розмірі 1 млн 440 тис. грн. Ми вважаємо цю ухвалу неправосудною», - зазначила Наталія Барбадин-Дунець.

Вона також наголосила, що підозрюваний Дмитро Гаврилюк вже був неодноразово судимий та є небезпечним. «Під час обшуку в Гаврилюка вилучили зброю, набої, вибухівку. Ця людина неодноразово судима і небезпечна для суспільства. Суд не мав права його випустити», - наголосила Наталія Барбадин-Дунець.

Також за словами адвоката, ними написана заява в прокуратуру Львівської області щодо неправосудного рішення у цій справі.

Зазначимо, 2 лютого рішенням Апеляційного суду у Львівській області фактично було звільнено з СІЗО фігуранта гучного вбивства трьох осіб. Колегія суддів у складі Зеновія Макойди (головуючий), Альберта Белена та Василя Головатого дозволили вийти під заставу організатору та керівнику гучного замаху на бізнесмена Богдана Копитка, внаслідок якого загинули троє охоронців.  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ