Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Львівський «Вятрачок» - четвертий на всеукраїнському турнірі зі стрітболу

Юні баскетболісти зі Львова у складі команд «Вятрачок» стали четвертими на престижному турнірі з баскетболу 3х3 «Pasage Open 2018», що завершився в Івано-Франківську.

Наша команда у складі Віталія Капка, Артема Солов’я, Данила Кича та Владислава Захарчука опинилися за крок до бронзових медалей, поступившись у підсумку значно досвідченішим суперникам. Виступ єдиної львівської команди можна вважати вдалим, адже участь у дорослому турнірі взяли 23 команди з різних куточків України.

У суботу Івано-Франківськ буквально жив баскетболом - в самісінькому центрі міста визначали переможців прем'єрного турніру з баскетболу 3х3 "Pasage Open 2018".

Дебютний розіграш зібрав 34 команди у трьох категоріях, що представляли не лише Прикарпаття, а й інші регіони України - Львів, Чернівці, Луцьк. Головною ареною баскетбольних баталій став... Вічевий майдан, де було змонтовано два спеціалізовані майданчики для гри 3х3.

Наймасовішим видались змагання у чоловіків, де за перемогу боролись 23 колективи. Баскетбольний марафон найвдаліше вдалось пройти команді "ІФНМУ-Станіславів", честь якої захищали недавні переможці столичного етапу чемпіонату України з баскетболу 3х3 - Дмитро Неволін, Денис Спіридонов, Антон Давидюк та Микола Полюляк. У фіналі "медики" завдали поразки ще одній досвідченій команди "Pasage" - 20:16. Поєдинок за третю сходинку видався не менш напруженим і завершився перемогою "Равликів" над львівським "Вятрачком" - 21:17. Найціннішим гравцем чоловічого турніру було визнано гравця тріумфаторів Антона Давидюка, для якого подібне звання стало другим в сезоні (Давидюк також отримав звання MVP на першому етапі у столиці України).

Юнацький турнір серед гравців до 18-ти років ознаменувався перемогою гостей з Волині - луцької КДЮСШ №1, що у фіналі завдали поразки команді "Тройная угроза". Відзначимо, що "Тройная угроза" складалась з вихованців Академії БК "Говерла" - Сергія Аврахова, Максима Тимофійчука, Андрія Іліки та Романа Недоступа. Бронзові нагороди вибороли ще одна команда вихованців Академії "Killas" (Степан Лесик, Арсен Тимофійчук, Андрій Лонюк).

Змагання серед жінок зібрали три команди - це два склади юнацької дівочої збірної U-18, що цими днями проводила збори в Івано-Франківську, та БК "Франківськ". Перемогу здобули досвідчені баскетболістки "Франківська", що у фіналі завдали поразки другому складу збірної - 21:19. Звання MVP турніру виборола гравчиня переможниць Мар'яна Комарняк.

Суботній фестиваль став неабиякою подією у житті Івано-Франківська. Ще б пак, адже окрім баскетболу, глядачі могли насолодитись запальною музикою, крутезними емоціями та яскравим шоу від організаторів. Та й будемо відверті, не кожного дня просто прогулюючись вулицями рідного міста можна потрапити на шоу баскетболу 3х3. Організатори обіцяють зробити турнір щорічним, тож попереду ще не один океан емоцій та позитиву від молодого та запального виду спорту.

 sport.if.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ