Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Львів’ян просять долучитись до збору арт-книг для «Мистецької бібліотеки»

У Львові оголосили збір книг та артбуків для «Мистецької бібліотеки», що має незабаром відкритись на вул. Шота Руставелі, 8.
Фото Андрій Маринюк, Гал-інфо

У цій муніципальній книгозбірні та культурній інституції нового формату хочуть зібрати найкращу збірку мистецької літератури, артбуків, фотокниг, самвидавів, зінів та лімітованих художніх видань.

Зараз управління культури Львова завершує перетворення бібліотеки у книгозбірню нового зразка з лекторієм, коворкінгом, виставковим простором та майстернею з фокусом на мистецькі проєкти. Вона належить до мережі публічних бібліотек Львова, об’єднаних у Львівську муніципальну  бібліотеку, яку очолює Василь Кметь – історик-медієвіст, архівіст, педагог, кандидат історичних наук. Також до команди доєднались Влодко Костирко (митець, мистецтвознавець, куратор, колекціонер та дизайнер інтер'єрів), Павло Гудімов (куратор, засновник ЯГалереї та колекціонер) і Василь Косів (ректор Львівської національної академії мистецтв, доктор мистецтвознавства).

Кураторську програму Мистецької бібліотеки розробляє Львівська муніципальна бібліотека у партнерстві з українським видавництвом ist publishing. Саме такого типу книгозбірня стане осередком не лише культурного життя громади, але й простором для професійної взаємодії учасників бібліотечної,  книжкової та мистецької індустрії.

Для цього було оголошено збір літератури для бібліотеки, що триватиме до 18 вересня. Основний приціл – це мистецька література різного спрямування. Головна умова – тематичні видання різними мовами, окрім російської. Не приймаються також видання, що  пропагують дискримінацію та насилля.

Більше про збір – за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ