Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Львів’ян та гостей міста запрошують на мистецький проект «Відчинилося життя»

Під час святкування Дня міста, в суботу, 6 травня, о 14.00 на відкритій сцені парку культури та відпочинку ім. Б. Хмельницького для львів’ян і гостей міста презентуватимуть всеукраїнський мистецький проект «Відчинилося життя» – концерт за участю симфонічного оркестру Національного театру ім. М. Заньковецької та обдарованих незрячих вокалістів з всієї України, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Під час концерту глядачі зможуть послухати і насолодитись гарною музикою і чудовими голосами учасників проекту, відчути незабутні емоції, а також переосмислити власне життя і своє ставлення до «особливих» людей. Вхід – вільний.

«Традиційно під час такого концерту виступають зірки, і цього разу ми запросили Олега Лихача – соліста Львівської опери, народного артиста України. Концерт має дуже різну програму: це і класичні твори, і народні, і акапельні. Співати акапельно, не бачачи палички диригента, важко, але у солістів це виходить на рівні інтуїції, внутрішнього чуття», - розповідає ініціатор і засновник всеукраїнського концертного проекту «Відчинилося життя» Оксана Потимко.

За словами в.о. начальника управління культури ЛМР Михайла Мороза, кожен, хто хоча б раз побуває на концерті «Відчинилося життя», запам’ятає його на все життя. «Це унікальна атмосфера, і це щось більше, ніж просто концерт. Тому формуючи програму до Дня міста, ми її цього року намагалися зробити максимально диверсифікованою, охопити максимум і районів  нашого міста, і задіяти різні формати. Тому для нас було дуже важливо, щоб такий формат концерту як «Відчинилося життя», був також присутній на День міста, щоб львів’яни могли насолодитися чудовою музикою», - зазначає  Михайло Мороз. 

Як зауважив заступник начальника управління соціального захисту Ігор Кобрин, місто фінансово підтримує такі і подібні ініціативи соціального спрямування. «На інтегрований концерт «Відчинилося життя» в Україні міська рада Львова виділяє 132  тис. грн., на концерти в Польщі – 92 тис грн.. Також ще є цікавий  проект, який цього року переміг на конкурсі проектів – проект «Лис Микита». Це серія мультиплікацій для незрячих дітей, і управління соціального захисту підтримало такий захід на суму 48 тис грн.», - зазначив Ігор Кобрин.

Концерт організований Львівським обласним осередком ГО «Українська спілка інвалідів – УСІ» за підтримки управління культури та управління соціального захисту Львівської міської ради. Окрім того, мерія фінансово підтримала ще низку гастролей концерту «Відчинилося життя».

«Ми в червні маємо кілька концертів у Польщі, зокрема у Варшаві, а також маємо серію гастролей у двох передостанніх регіонах України, де ми поки що не виступали – це Херсон і Миколаїв. Гастролі там відбудуться у вересні за підтримки управління соціального захисту Львівської міської ради», - зазначила Оксана Потимко.

«З проектом «Відчинилося життя» відчинилося і моє життя. Я не могла собі уявити, що зможу стояти на одній сцені з такими відомими співаками, як Кузьма, Ніна Матвієнко, Валентина Степова, Фоменко. Сцена об’єднує і робить нас усіх друзями, однією командою», - ділиться враженнями солістка проекту «Відчинилося життя» Світлана Пашкіна.

Нагадаємо,  «Відчинилося життя» – концертний проект, що не має аналогів у країнах Європи та «запалює» глядачів особливим енергетичним драйвом. Започаткований у 2008 році. Впродовж цього часу відбулось понад 60 концертів в Україні, Польщі, Швеції, Словаччині, Угорщині, Молдові, Білорусії та ін. Окрім незрячих виконавців з різних куточків України, Грузії, Польщі, Швеції, у концерті беруть участь відомі українські оперні та естрадні артисти (Валентина Степова, Ніна Матвієнко, ВФ «Пікардійська терція», Сергій Фоменко, Віктор Бронюк, Олександр Положинський, Олександр Божик, Леся Горова, Кузьма Скрябін і т.д.). Вік учасників – від 7 до 50 років.

Переглянути відео окремих концертів можна на веб-сторінці www.openlife.lviv.ua в розділі «наші концерти».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ