Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Львів’ян та гостей міста запрошують на театральний фестиваль "Кіт Ґаватовича"

1/2
3-5 вересня у Львові відбудеться 6-й Міжнародний театральний фестиваль "Кіт Ґаватовича". Про це повідомили 30 серпня Гал-інфо у пресслужбі ЛМР.

Тема фестивалю "Нова гравітація" – це роздуми про театр майбутнього та пошук актуальної театральної ідентичності незалежних українців. У Lem Station на відвідувачів чекають бранчі із зірковими гостями, не/культурний стендап, концерт-відкриття, подкасти, онлайн-дискусії, аудіотури Львовом, а також вистави від українських і міжнародних театральних проєктів.

Міжгалактичний хеднайлер цьогорічного фестивалю – французький художник, скульптор та перформер Олів'є де Сагазан (Olivier De Sagazan). У своїх роботах митець перетворюється у скульптуру, ховаючи власне тіло під кількома шарами глини. 5 вересня він продемонструє львів’янам свій перформанс "Трансфігурація" – "найоригінальніше і найнеймовірніше з того, що ви будь-коли бачили" за версією авторитетного британського видання "The Guardian".

На честь 30-річчя незалежності України театральний фестиваль "Кіт Ґаватовича" запрошує на власну сцену нових вітчизняних театральних зірок. 4 вересня глядачів вражатимуть пластична вистава "Анігіляція" київського "Totem Dance Theatre" і мультимедійна вистава-перформанс "Кострубізми. Кумановський" луцького театру "ГаРмИдЕр". 5 вересня у вечірній програмі фестивалю – сучасний хореографічний одноактний спектакль "Альфа" від української танцювальної компанії "n’Era Dance Group", а також конкурсна вистава, обрана командою "Кота Ґаватовича" під час спеціяльно оголошеного Open call.

4 і 5 вересня продовжиться традиція зіркових бранчів, започаткована ще найпершим театральним фестивалем "Кіт Ґаватовича". Цьогоріч власним досвідом поділиться українська акторка театру і кіно Анастасія Пустовіт (стрічки "Коли падають дерева",  "Перші ластівки. Zалежні"; ЦСМ «ДАХ", Київський театр драми і комедії на лівому березі Дніпра).

"Після викликів 2020го у нас виникла потреба перезапустити координати. Як і космос, ми змінилися: наші кордони, наші щоденні завдання. Неможливо, щоб театр за таких умов залишався незмінним. Тож цього року в межах 6-го Міжнародного театрального фестивалю "Кіт Ґаватовича" ми хочемо показати театр майбутнього з його новими галактиками, новими формами і змістами, новими зірками, новою гравітацією..." – підкреслює генеральна директорка фестивалю Єва Якубовська.

Театральний фестиваль "Кіт Ґаватовича" покликаний стати містком між Західною і Східною європейськими театральними традиціями. З цією метою 2019 року була створена міжнародна театральна резиденція "Catch a Cat/Упіймати кота". Цьогоріч вона відбудеться вдруге за перехресним типом: спочатку у Львові, а потім у Берліні. Учасників – трьох українців і 3х німців з умовою обов’язкової повної вакцинації – було обрано у межах відкритого конкурсу. Протягом 10 днів спільного проживання і навчання резиденти матимуть змогу обмінятися досвідом, а також підготують проєкт на тему «Ідентичності», натхненну змінами, спричиненими пандемією.

Фестиваль "Кіт Ґаватовича" пропонує і низку заходів, які зацікавлять не тільки поціновувачів театрального мистецтва. З 26 серпня і по 26 вересня у Львівському муніципальному мистецькому центрі експонуватиметься фотовиставка «Театр. Сила Тяжіння». 4 і 5 вересня всі охочі матимуть змогу дослідити Львів за допомогою аудіотурів, створених українською театральною трупою PIC PIC. А 3 вересня фестиваль відкриватимуть не/культурний стендап Сергія Ліпка і Сергія Чиркова, а також концерт львівського музиканта "Паліндром".

Проєкт реалізується в межах партнерської програми "Культура.Туризм. Регіони" Українського культурного фонду та Державного агентства розвитку туризму. Реалізація проєкту здійснена за підтримки Львівської міської ради в рамках програми "Фокус на культуру".

Подія відбудеться із дотриманням усіх необхідних норм безпеки. У межах програми передбачені безкоштовні події. Квитки на вечірні заходи можна придбати на сервісі Gastroli.ua.

Усі необхідні деталі щодо подій можна дізнатися на сторінках фестивалю "Кіт Ґаватовича" в Instagram і Facebook, а також за посиланням.

Подія у Facebook: https://www.facebook.com/events/1025513274879057

Засновник та організатор фестивалю незалежний театр «Склад 2’0»

Партнери: LemStation, Палац Гната Хоткевича

Поселяє: готель «Асторія», гостінний дім «Архистратиг», Home Hostels, !FEST hotel

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ