Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

Як збільшили зарплату, кількість охочих служити в армії за контрактом збільшилася удвічі

Львів’ян закликають йти на контрактну службу в армію. Адже тепер військовослужбовці на контрактній службі отримуватимуть від 7-15 тис. грн залежно від посади. Про це сьогодні, 4 січня, під час брифінгу повідомив начальник Регіонального медіа-центру Міністерства оборони України (м. Львів) підполковник Олександр Поронюк, інформує кореспондент Гал-інфо.

«На сьогодні ми бачимо збільшення кількості людей, котрі хочуть підписати контракт. Також звертається велика кількість жінок, здебільшого це медичні працівники», - розповів Сергій Голубятніков, начальник прес-служби 24 окремої механізованої бригади майор Сергій Голубятніков

«Колись ми гналися за кількістю, тепер хочемо якість. Станом на сьогодні майже вся наша бригада знаходиться у зоні АТО у Луганській області»,  - повідомив він.

Також Сергій Голубятніков нагадав, що 24-та бригада - одна із найстаріших військових підрозділів України, яка цього року відзначатиме 98-річчя.

Своєю чергою начальник прес-служби 80 окремої десантно-штурмової бригади  Олександр Мадзієвський розповів, що після того, як збільшили зарплату для військовослужбовців, кількість охочих служити на контрактній службі збільшилася удвічі.

«За останні дні до нас прийшло понад 20 охочих, але  контракт буде підписаний із 2-3 людьми, бо ми хочемо вже на цьому етапі відібрати найкращих, які будуть гідно служити.  Адже армія -  це стиль життя, а не метод заробітку», - додав Олександр Мадзієвський.

Нагадаємо, що солдат-контрактник, який служить лише перший рік, тепер отримуватиме не 2,3 тис. грн, а 7 тис. гривень. Командир відділення матиме ставку 8 тис. грн, а командир взводу – 9,5 тис. грн. Зарплата командира роти становитиме 11 тис. грн, а комбат отримуватиме 13 тис. гривень.

Командир бригади отримуватиме 16 тис. грн на місяць.

За участь в АТО планують преміювати окремо.

За шість хвиль мобілізації до військ забрали 210 тис. осіб.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ